Advertisement 1

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Αλλάζει ριζικά το τηλεοπτικό τοπίο στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.....

......και γενικότερα σε ολόκληρη την ελληνική περιφέρεια, με την πώληση και του καναλιού Άλφα της Δράμας στον εφοπλιστή Γιάννη Καραγιώργη.

Την ώρα που τα κανάλια εθνικής εμβέλειας αντιμετωπίζουν την προοπτική της χρεοκοπίας, έχοντας κάνει τεράστια οικονομικά
«ανοίγματα» και εν αναμονή της νέας κατανομής των συχνοτήτων, οι εξελίξεις στην περιφέρεια προβλέπονται καταιγιστικές.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ο Γιάννης Καραγιώργης είχε προχωρήσει αρχικά σε συνομιλίες με την ιδιοκτησία της ΔΕΛΤΑ τηλεόρασης. Ωστόσο η συνεργασία δεν επετεύχθη. Έτσι ο εφοπλιστής προχώρησε στην αγορά του καναλιού Άλφα της Δράμας. Η μη πώληση της ΔΕΛΤΑ τηλεόρασης είχε ως αποτέλεσμα την ρήξη μεταξύ των ιδιοκτητών της. Μάλιστα ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΛΤΑ Αντώνης Καμελίδης παραιτήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, διατηρώντας όμως το ποσοστό του στην ιδιοκτησία της ΔΕΛΤΑ.

Έτσι ο κ. Καμελίδης ανέλαβε την οργάνωση του δικτύου των περιφερειακών καναλιών για λογαριασμό της εταιρείας του εφοπλιστή Γιάννη Καραγιώργη. Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο Αντώνης Καμελίδης ήταν από το 1994 οραματιστής ενός πανελλαδικού δικτύου περιφερειακών καναλιών. 

Το Άλφα Δράμας, που μετονομάστηκε σε Άλφα Βορείου Ελλάδος, έχει ήδη στούντιο σε Δράμα, Καβάλα και Αλεξανδρούπολη, όπου κατά πάσα πιθανότητα θα μεταφερθεί η έδρα του, υπό την διεύθυνση του Αντώνη Καμελίδη και έχουν ξεκινήσει, και αναμένονται κι άλλα, δυναμικά come back αλλά και μεταγραφές γνωστών εβριτών δημοσιογράφων και παρουσιαστών.

Το σχέδιο του κ. Καραγιώργη θυμίζει πολύ το αμερικανικό μοντέλο δικτύων, με ένα κεντρικό και πολλά περιφερειακά κανάλια, τα οποία παράγουν τα δικά τους δελτία ειδήσεων, αλλά και θα αλληλοτροφοδοτούνται με ρεπορτάζ και παραγωγές πανελλήνιου ενδιαφέροντος (ειδήσεις, συνεντεύξεις, εκπομπές life style κ.α.) με πρωτοκλασάτα ονόματα, όπως ο Πέτρος Κωστόπουλος, καθώς επίσης με ξένες και ελληνικές κινηματογραφικές ταινίες. 

Προς το παρόν, τα κανάλια που έχουν περάσει στον έλεγχο του εφοπλιστή είναι τα: TRT Θεσσαλίας, Δίον TV (Κατερίνη), Ένα Channel (Λαμία), Άλφα Δράμας, Θράκη TV (Ξάνθη), Δίκτυο Δ. Μακεδονίας (Καστοριά), Κόσμος TV (Αμαλιάδα), Ίριδα TV (Ρόδος), ένας σταθμός στην Κρήτη και το Attica TV (Αττική).

Το Attica TV, θα είναι ο κεντρικός σταθμός απ' όπου θα εκπέμπονται σε όλη την Ελλάδα, μέσω των περιφερειακών σταθμών, ενημερωτικές ζώνες, ψυχαγωγικό πρόγραμμα, καθώς επίσης σειρές και κινηματογραφικές ταινίες.

Το τρίωρο, αρχικά, πρόγραμμα θα τρέχει μέσω ενός δικτύου, το οποίο θα έχει έδρα στην Αθήνα και θα παράγει ένα κεντρικό δελτίο ειδήσεων και εκπομπές, οι οποίες θα προβάλλονται ταυτόχρονα ή σε διαφορετικές ώρες στα «αδερφά» κανάλια. Οι πληροφορίες λένε ότι τα γραφεία έχουν βρεθεί και ήδη εξοπλίζονται, καθώς το σχέδιο για το νέο ξεκίνημα προβλέπεται στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Καραγιώργης έχει έρθει σε επαφή με τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος θα αναλάβει τη διεύθυνση ενημέρωσης, και ήδη κάνει συζητήσεις για τη στελέχωση της δημοσιογραφικής ομάδας. 

Επίσης, επαφές γίνονται με τον Πέτρο Κωστόπουλο, ο οποίος θα αναλάβει την ψυχαγωγική ζώνη των καναλιών. Ήδη, ο Π. Κωστόπουλος έχει ξεκινήσει περιοδεία σε κάποιους από τους παραπάνω σταθμούς, ενώ ο Κ. Βαξεβάνης έχει σχεδόν συμπληρώσει τη δημοσιογραφική ομάδα που θα παράγει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Advertisement 4

Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.


Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.





Κανοντας μια δωρεά συνεισφέρεις και εσυ στην προσπάθεια μας,
να συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε τις
υπηρεσίες μας.