Advertisement 1

Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Η απάτη των Δήμων με την συνδρομή της αστυνομίας.

Θα πιστεύατε ποτέ ότι οι υπηρεσίες του δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα, θα εξαπατούσαν τους καταστηματάρχες?

Θύματα της "κωφεύουσας" διοίκησης των ΟΤΑ, όλης σχεδόν της χώρας, καθώς και της μηχανής μηνύσεων από τα απανταχού αστυνομικά τμήματα οι
καταστηματάρχες Εστίασης και Αναψυχής.

Όπως προκύπτει, από έγγραφα που διασταυρώθηκαν, από την iplus, οι δημοτικές υπηρεσίες σχεδόν όλης της χώρας, με την συνδρομή των αστυνομικών αρχών, απαιτούν την χορήγηση και έκδοση άδειας μουσικών οργάνων από τους καταστηματάρχες της Εστίασης και της αναψυχής, για την χρήση ραδιοφώνου, τηλεόρασης, Η/Υ κά.

Στην πραγματικότητα, "εκβιάζουν" τα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (ΚΥΕ) σε μια διοικητική άδεια, για να βάλουν χρήματα στα ταμεία τους και στα ταμεία πολλών παρατρεχάμενων. 

Οι μεν δημοτικές υπηρεσίες υφαρπάζουν χρήματα με την απαίτηση που προβάλουν, ότι δήθεν απαιτείται άδεια μουσικών οργάνων για ραδιόφωνο, τηλεόραση, Η/Υ, και lap top, ακόμα και από κινητό, με όποιο τρόπο κι αν συνδέονται (ακόμα και με ενισχυτές και μεγάφωνα), οι δε αστυνομικές αρχές, "εκτελούν" σωρεία απαράδεκτων μηνύσεων,  επιβαρύνουν διοικητικά και οικονομικά τις επιχειρήσεις Εστίασης και Αναψυχής.

Σε κάθε περίπτωση θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τον όρο "εσκεμμένα" καθώς η άγνοια νόμου δεν αποτελεί δικαιολογία  για τον πολίτη, πολύ περισσότερο για τους δημοτικούς υπαλλήλους, υπηρεσιακούς παράγοντες και ακόμα περισσότερο για την αστυνομία, ακόμα περισσότερο όταν αρνούνται να αποδεχτούν επίσημα έγγραφα υπουργείων.

Επικαλούνται παλαιότερα έγγραφα που αναιρούνται από την ίδια την διοίκηση και το καθ' ύλην αρμόδιο υπουργείο που καθορίζει τους όρους για την διοικητική έκδοση των αδειών μουσικών οργάνων. Δεν χρειάζεται άλλωστε και ιδιαίτερες γραμματικές γνώσεις για να ερμηνεύσεις τον όρο "μουσικά όργανα"... 

Το άρθρο μας αναδεικνύει τον μηχανισμό που έχουν στήσει οι δήμοι, με την συμμετοχή της Αστυνομίας και την συνδρομή των Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης (ΟΣΔ) σε βάρος χιλιάδων επιχειρήσεων.

Σας παραθέτουμε τα δικαιολογητικά που ζητά ένας δήμος π.χ. ο Δήμος Σίφνου, σύμφωνα με τα οποία:

- απαιτεί χρήματα (παράβολο 75€),

- βεβαίωση μη οφειλής (δηλαδή κι άλλα χρήματα),

- να πληρωθεί ένας μηχανικός για μία βεβαίωση (δηλαδή κι άλλα χρήματα),

- να πληρωθεί η  ΑΕΠΙ και όποιον άλλο εμπλέκεται στον Ν. 2121/1993 (Περί πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων),

- να πληρωθεί όταν την εκδώσουν ανταποδοτικό των 180 €

και μια σειρά χαρτιών, όπως ακόμα και μια υπεύθυνη δήλωση για την περίπτωση που δεν χρησιμοποιεί ρεπερτόριο που προστατεύεται από τους ΟΣΔ και να:

"δηλώσει ενήμερος ότι το να διαθέτει τηλεόραση ή ραδιοφωνική εγκατάσταση (συμβατική ή διαδικτυακή) στο κατάστημά του, συνιστά δημόσια εκτέλεση προστατευόμενων έργων, για την οποία οφείλονται δικαιώματα στους σχετικούς οργανισμούς συλλογικούς διαχείρισης ή άλλους δικαιούχους." 

Το τελευταίο αναγκαίο από τον Ο.Π.Ι. (Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας, του Υπουργείου Πολιτισμού - εγκύκλιος) 

Ο ρόλος της Αστυνομίας:

Τα όργανα της Αστυνομίας, ελέγχουν για την περιβόητη "'άδεια μουσικών οργάνων" και αν δεν την έχεις βγάλει, σου υποβάλει μήνυση. Εδώ ενημερώνουμε ότι η μήνυση αυτή μαζί με κάποια άλλη παράβαση όπως είναι η παραβίαση του ωραρίου μουσικής, ή η στέρηση πιστοποιητικού υγείας κάποιου εργαζόμενου ή και η ηχορύπανση, στέλνουν κατευθείαν το κατάστημα στο "προσωρινό σφράγισμα' των δέκα ημερών.

Δηλαδή με τρεις μηνύσεις (που μπορούν να γίνουν την ίδια ώρα ή και την ίδια ημέρα) σου κλείνουν το μαγαζί !!!

Τα αστυνομικά όργανα με την συνήθη πρακτική τους, αρκούνται στην μήνυση και σε κάθε διαμαρτυρία επικαλούνται τον νόμο (εν προκειμένω την Αστυνομική Διάταξη 3Α/96) και απαντούν το γνωστό:

"πηγαίνετε κύριε στα δικαστήρια όπως έχετε το δικαίωμα, για να αθωωθείτε"

Πίσω όμως από κάθε μήνυση κινούνται μηχανισμοί είσπραξης, όπως οι ΟΣΔ, οι δικηγόροι και τα δικηγορικά γραφεία και οι προαναφερθέντες δήμοι και αστυνόμοι που κατά καιρούς βγαίνουν και υπερθεματίζουν το έργο τους "με τους παραβάτες" που ανακαλύπτουν.\

Σε αυτήν την περίπτωση και σε πολλές άλλες, ιδιαίτερα στην οικονομική κρίση που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, η αστυνομικές αρχές θα έπρεπε να λειτουργούν με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, που σε αυτήν την περίπτωση είναι να διευκολύνουν τις επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής, παρά να θέτουν εμπόδια στην λειτουργία τους.

Η απόδειξη:

Μια σειρά εγγράφων που έχουμε στα χέρια μας, αποκαλύπτουν την διαιώνιση της γραφειοκρατίας, το διοικητικό βάρος των επιχειρήσεων, τους εκβιασμούς και την έμμεση απειλή  των υπηρεσιών του κράτους, καθώς αναφέρεται κατηγορηματικά ότι:

"δεν απαιτείται άδεια μουσικών οργάνων για μετάδοση μουσικής, από ραδιόφωνο,τηλεόραση, H/Y, Lap Top ή ακόμα και διαδικτυακά, με συνδεδεμένους ενισχυτές και ηχεία"

Το αυτό μας επιβεβαίωσε στην iplus, εν ενεργεία δικαστική λειτουργός που δικάζει τέτοιες υποθέσεις.

Η απουσία ενημέρωσης

Αν και το θέμα αυτό "καίει" δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα και η έλλειψη άμεσης ενημέρωσης κοστίζει οικονομικά και διοικητικά στις επιχειρήσεις, δυστυχώς αναδεικνύεται το πρόβλημα συντονισμού και επικοινωνίας των αρμοδίων συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Tο κλαδικό όργανο η ΠΟΕΣΕ, θα πρέπει πλέον να το επικοινωνήσει άμεσα και να ενημερώσει όλες τις πρωτοβάθμιες οργανώσεις, σωματεία και συλλόγους για τις εξελίξεις αυτές, που αποτελούν ίσως τον μεγαλύτερο βραχνά στις επιχειρήσεις της Εστίασης και της Αναψυχής και να βοηθήσει με όλα τα μέσα που διαθέτει, ώστε ΟΤΑ και αστυνομικές αρχές όλης της χώρας, να ενημερωθούν για τις 

Είμαστε στην διάθεση των φορέων και των αρχών για την όποια επιβεβαίωση των πληροφοριών που έχουμε, καθώς και των εγγράφων που αποδεικνύουν τα όσα περιγράφουμε. Είμαστε στη διάθεση της διοίκησης της ΠΟΕΣΕ και της ΓΣΕΒΕΕ για την διάδοση της πληροφορίας.

Τα αποδεικτικά στοιχεία με τα έγγραφα μπορούν να τα δουν όσοι είναι μέλη της iplus. 

Για να γίνεις μέλος δεν απαιτούνται χρήματα ... απλά πάτα εδώ. 

Αφού γίνεις μέλος της iplus, ακολούθησε τη διαδρομή:  ΜΕΛΗ iplus- ΜΟΥΣΙΚΗ - Αποδείξεις


Για την iplus

Γιώργος Πανουτσόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Advertisement 4

Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.


Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.





Κανοντας μια δωρεά συνεισφέρεις και εσυ στην προσπάθεια μας,
να συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε τις
υπηρεσίες μας.