Advertisement 1

Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ «ΕΙΣΒΟΛΗ» ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ Τα Σκόπια «σφραγίζουν» με στρατό τα σύνορά τους με την Ελλάδα!

Την κινητοποίηση στρατιωτικών δυνάμεων αποφάσισαν τα Σκόπια για να συνδράμουν τις δυνάμεις της αστυνομίας της χώρας στην αποτροπή εισόδου λαθρομεταναστών από την Ελλάδα.

Αυτό προανήγγειλε ο πρόεδρος της χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σήμερα στην πόλη Γευγελή (στο νότιο τμήμα
των Σκοπίων, κοντά στους Ευζώνους).

Από ότι επομένως φαίνεται ακόμη και το κρατίδιο των Σκοπίων εφαρμόζει πολιτική αποτροπής εισόδου σε σχέση με την πολιτική των ανοικτών συνόρων της Ελλάδας.  

Ο Ιβάνοφ ενημερώθηκε, στη συνοριακή διάβαση της χώρας του με την Ελλάδα, από αξιωματικούς της αστυνομίας για την κατάσταση στην περιοχή σχετικά με τους λαθρομετανάστες οι οποίοι προσπαθούν να φύγουν από την Ελλάδα, παρά τις προσπάθειες των ελληνικών αρχών να τους απαγορεύσουν την έξοδο.

«Εμείς συμμεριζόμαστε την τύχη αυτών των ανθρώπων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις χώρες τους, λόγω του πολέμου. Τους βοηθάμε και τους παρέχουμε όλα όσα είναι απαραίτητα» ανέφερε ο Σκοπιανός πρόεδρος.

Σημείωσε ότι από την ημέρα της ψήφισης του νόμου στα Σκόπια για το άσυλο (στις 18 Ιουνίου 2015), σύμφωνα με τον οποίο όποιος λαθρομετανάστης εισέρχεται στην ΠΓΔΜ λαμβάνει αυτομάτως τριήμερη άδεια παραμονής, κατά τη διάρκεια της οποίας μπορεί να κινείται ελεύθερα και στο τέλος να εγκαταλείπει τη χώρα, ενώ συμπλήρωσε πως περισσότεροι από 14.000 λαθρομετανάστες έχουν εισέλθει στα Σκόπια  από την Ελλάδα, μέσω της συνοριακής γραμμής μεταξύ των δύο χωρών, που απλώνεται σε μήκος 50 χλμ.

«Η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για να συνδράμει ο στρατός στις αστυνομικές δυνάμεις για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης. Ο στρατός θα αναπτυχθεί στη νότια μεθόριο, αλλά και στη βόρεια συνοριακή γραμμή (με Σερβία)», πρόσθεσε ο Ιβάνοφ ο οποίος σύμφωνα με το Σύνταγμα των Σκοπίων είναι και ο ανώτατος διοικητής των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Τα λόγια βέβαια του Ιβάνοφ περί «ασύλου» και υποδοχής λαθρομεταναστών είναι «στάχτη στα μάτια» των διεθνών παρατηρητών.

Στην πραγματικότητα  ο Στρατός τους αναπτύσσεται για να εμποδίσει με κάθε τρόπο την είσοδο λαθρομεταναστών, από την Ελλάδα, η οποία με τη σειρά της επίσης αγωνίζεται για την αποτροπή εισόδους τους στα Σκόπια!

Μάλιστα οι αρχές της γειτονικής χώρας πυκνά συχνά κακοποιούν άγρια όσους λαθρομετανάστες πατήσουν σε σκοπιανό έδαφος και στη συνέχεια τους στέλνουν πίσω στην Ελλάδα χωρίς οι ελληνικές αρχές να προβάλλουν κανένα εμπόδιο στην επιστροφή τους!

Φυσικά ανάλογα μέτρα δε θα είχαν τύχη σε χώρες με μειωμένη εθνική κυριαρχία όπως είναι η Ελλάδα.

Αντίθετα κρατίδια ή χώρες, όπως τα Σκόπια και η Ουγγαρία δεν διστάζουν να προβούν σε δραστικές λύσεις για την αναχαίτιση του κύματος των λαθρομεταναστών, την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο δεν προβαίνει σε πολιτική πρόληψης εισόδου ή αποτροπής αλλά αντίθετα και επί του πρακτέου τους ενθαρρύνει να εισβάλλουν στη χώρα.

Τι αποτέλεσμα μπορεί να έχει η συγκέντρωση αυτή των Σκοπίων; Το αποτέλεσμα είναι η συγκέντρωση όλο και μεγαλύτερων αριθμών λαθρομεταναστών στις παραμεθόριες περιοχές όπως ο νομός Κιλκίς και εφόσον τα Σκόπια κλείσουν όλα τα περάσματα αυτοί να μετακινηθούν στο εσωτερικό της χώρας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Advertisement 4

Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.


Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.





Κανοντας μια δωρεά συνεισφέρεις και εσυ στην προσπάθεια μας,
να συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε τις
υπηρεσίες μας.