Advertisement 1

Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Ξεκινά στην Αγία Έδρα η δίκη πρώην αρχιεπισκόπου

πηγη
Ξεκινά σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου της Αγίας Έδρας η δίκη του Γιόζεφ Βεσελόφσκι, πρώην αρχιεπισκόπου και πρεσβευτή του πάπα στη Δομινικανή Δημοκρατία, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και για κατοχή παιδικής πορνογραφίας.

Πρόκειται για την πρώτη δίκη που θα διεξαχθεί
βάσει των κανόνων που όρισε ο Αργεντίνος ποντίφικας Φραγκίσκος σε μια προσπάθεια να λογοδοτούν οι ιερείς για τις πράξεις τους και να αποδείξει ότι το Βατικανό είναι ευαίσθητο απέναντι στην οργή που έχει ξεσπάσει σε όλο τον κόσμο για τα επανειλημμένα σκάνδαλα κακοποίησης παιδιών από κληρικούς.

Ο 66χρονος Πολωνός πρώην αρχιεπίσκοπος, που βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό στο Βατικανό, ανακλήθηκε στη Ρώμη από τη Δομινικανή Δημοκρατία το 2013, αφού τα τοπικά μέσα τον κατηγόρησαν ότι πλήρωνε μικρά αγόρια για να επιδίδεται μαζί τους σε σεξουαλικές πράξεις, όπωςμετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο Πάπας ζήτησε να διεξαχθεί ποινική έρευνα εναντίον του Βεσελόφσκι, ο οποίος συνελήφθη τον Σεπτέμβριο και έκτοτε κρατείται στο Βατικανό.
Μετά τη σύλληψή του ερευνητές του Βατικανού εντόπισαν υλικό παιδικής πορνογραφίας στον υπολογιστή του, ενώ δικαστήριο του Βατικανού έχει ήδη αποσχηματίσει τον Πολωνό.

Αν κριθεί ένοχος για κακοποίηση ανηλίκου, κινδυνεύει να καταδικαστεί σε οκτώ χρόνια κάθειρξη και σε δύο ακόμη χρόνια για κατοχή παιδικής πορνογραφίας. Την ποινή του είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα την εκτίσει στην Ιταλία και όχι στο Βατικανό. Αξιωματούχοι έχουν επίσης αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Βεσελόφσκι να εκδοθεί στην Πολωνία ή τη Δομινικανή Δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Advertisement 4

Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.


Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.





Κανοντας μια δωρεά συνεισφέρεις και εσυ στην προσπάθεια μας,
να συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε τις
υπηρεσίες μας.