Advertisement 1

Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

52 πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα – Σε εγρήγορση ο κρατικός μηχανισμός

Δύσκολη η νύχτα για τις πυροσβεστικές δυνάμεις και τους κατοίκους των περιοχών, οι οποίοι δοκιμάζονται από τις 52 συνολικά φωτιές που εκδηλώθηκαν την Παρασκευή. 

Τα μεγαλύτερα μέτωπα εντοπίζονται σε Υμηττό, Νεάπολη Λακωνίας και Μαλακάσα, τα οποία πάντως, παρουσίαζαν τη νύχτα της Παρασκευής
καλύτερη εικόνα και είχαν οριοθετηθεί εν μέρει, καθώς και στο Σπαθοβούνι Κορινθίας, ενώ περαιτέρω προβλήματα δημιουργούν οι συνεχείς αναζωπυρώσεις από τους ισχυρούς ανέμους.

Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση και συντονισμός των ενεργειών για να αντιμετωπιστεί η έκτακτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τις πυρκαγιές. Ο κ. Τσίπρας ζήτησε να δοθεί βάρος στην περιφρούρηση των ορεινών όγκων, όπως η Πάρνηθα η Πεντέλη, αλλά και σε άλλες ορεινές περιοχές.

Στη σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί Ν. Βούτσης, Π. Καμμένος, ο αναπληρωτής υπουργός Γ. Πανούσης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Αν. Μαυρόπουλος, ο διοικητής της ΕΥΠ, Γ. Ρουμπάτης, καθώς και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μ. Κωσταράκος.

Πυροσβεστικά αεροσκάφη από τη Γαλλία

Εν τω μεταξύ, πρόσθετα πυροσβεστικά αεροσκάφη για τον έλεγχο των πυρκαγιών αποστέλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά από αίτημα της Ελλάδας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Συγκεκριμένα, η Γαλλία αποστέλλει δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair και ένα αεροπλάνο συντονισμού. Τα αεροσκάφη θα φτάσουν στην Ελλάδα το Σάββατο το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Advertisement 4

Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.


Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.





Κανοντας μια δωρεά συνεισφέρεις και εσυ στην προσπάθεια μας,
να συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε τις
υπηρεσίες μας.