Advertisement 1

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

14 μήνες για την απόπειρα δωροδοκίας αστυνομικού , καταδικάστηκε 77χρονη Ελληνογαλλίδα

Φυλάκιση ενός έτους, δύο μηνών και χρηματικό πρόστιμο 5000 ευρώ, κόστισε τελικά στην 77χρονη Ελληνογαλλίδα η προσπάθεια της να δωροδοκήσει αστυνομικό ώστε να γραφτεί κατά δέκα χρόνια νεώτερη στην ταυτότητα που θα εξέδιδε!

Η 77χρονη μετά τη σύλληψη της από τους αστυνομικούς της Καλύμνου, παραπέμφθηκε
στο αυτόφωρο κατηγορούμενη για απόπειρα δωροδοκίας και για πλαστογραφία. Η δίκη της 77χρονης έγινε χθες από το αρμόδιο δικαστήριο στην Κω όπου και κρίθηκε ένοχη και της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 12 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 5000 ευρώ για την πρώτη κατηγορία και έξι μήνες φυλάκιση για την πλαστογραφία με αναστολή (κατά συγχώνευση ένα έτος και 2 μήνες φυλάκιση και 5000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο).

Υπενθυμίζεται πως όλα ξεκίνησαν πριν από μερικές ημέρες οπότε και η 77χρονη εμφανίστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου και δήλωσε ότι είχε χάσει την αστυνομική της ταυτότητα.

Έτσι στις 6 Ιουλίου 2015 το πρωί πήγε στο Γραφείο έκδοσης ταυτοτήτων προκειμένου να εκδώσει μία καινούρια. Εκεί προσκόμισε στον υπεύθυνο αστυνομικό μία οικογενειακή κατάσταση που φερόταν να είχε εκδοθεί από δήμο της Αθήνας και η οποία κατά τον έλεγχο ταυτοποίησης που έκανε ο αστυνομικός διαπιστώθηκε ότι ήταν πλαστή.

Όταν ο αστυνομικός ενημέρωσε την 77χρονη για την πλαστότητα του εγγράφου, εκείνη του είπε ότι ήθελε να του μιλήσει ιδιαιτέρως. Μόλις έμειναν μόνοι τους η 77χρονη είπε στον αστυνομικό πως ήθελε οπωσδήποτε να προχωρήσει η όλη διαδικασία και έβγαλε από τη τσάντα της ένα φάκελο που περιείχε τρεις δεσμίδες με το ποσό των 5000 ευρώ η κάθε μία και το έδωσε στον αστυνομικό, προσθέτοντας πως «αν η υπόθεσή μας παρουσιάζει και άλλες δυσκολίες, εγώ θα επανέλθω», αφήνοντας έτσι να εννοηθεί πως θα του έφερνε άλλες τρεις δεσμίδες με το ίδιο ποσό!

Ο αστυνομικός ζήτησε από την 77χρονη να περιμένει, βγήκε από το γραφείο και όταν επέστρεψε ήταν μαζί με τους συναδέλφους τους οι οποίοι και την συνέλαβαν για πλαστογραφία και απόπειρα δωροδοκίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που συγκέντρωσε η "Ροδιακή" η Ελληνο-γαλλίδα που κατοικεί στο νησί της Καλύμνου είχε σκοπό να χρησιμοποιήσει τη νέα αυτή ταυτότητα προκειμένου να πετύχει ευεργετικές διατάξεις του νόμου στη Γαλλία σε ότι αφορά τη συνταξιοδότησή της!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Advertisement 4

Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.


Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.





Κανοντας μια δωρεά συνεισφέρεις και εσυ στην προσπάθεια μας,
να συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε τις
υπηρεσίες μας.