Advertisement 1

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Μεϊμαράκης σε Ζωή: Φέρε τον Στουρνάρα χειροπόδαρα δεμένο στη Βουλή

«Πλακώθηκαν» στη Βουλή για τα... «μάτια» του Γιάννη Στουρνάρα παρόλο που ήταν γνωστό το γεγονός ότι ο Γιάννης Στουρνάρας δεν θα εμφανιζόταν το μεσημέρι της Παρασκευής στην επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής για να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την έκθεση νομισματικής πολιτικής, που του επεστράφη πίσω «ως απαράδεκτη» από την Ζωή
Κωνσταντοπούλου.

Η μη παρουσία του κεντρικού τραπεζίτη «προκάλεσε» την οργή της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία έκανε λόγο για την βίαιη προσαγωγή του στην περίπτωση που δεν εμφανιστεί στη Βουλή.

Με μπόλικη δόση ειρωνίας απευθύνθηκε στην Ζωή Κωνσταντοπούλου ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης λέγοντας πως «εγώ συμφωνώ μαζί σας, κυρία πρόεδρε. Είναι δυνατόν σε αυτή την κρίσιμη φάση που αγωνιούν οι Έλληνες και η Ευρώπη να ντροπιάζει εμάς, την Επιτροπή και την πρόεδρο της Βουλής; Όχι μόνο βίαιη προσαγωγή, αλλά να τον φέρετε χειροπόδαρα και από πίσω ο φρούραρχος της Βουλής να τον μαστιγώνει».

Τα όσα υποστήριξε η πρόεδρος της Βουλής έφεραν αρχικά την αντίδραση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδα Γρηγοράκου ο οποίος της φώναξε ότι «κατηγορείτε τον πρώην υπουργό Εθνικής Οικονομίας και τον Πρόεδρο της Τράπεζας της Ελλάδος. Έχετε καταντήσει την Ελληνική Βουλή δικαστήριο» και πρόσθεσε ότι «να ανησυχείτε, έχετε καταντήσει τη Βουλή προσωπικό σας φέουδο».

Καραθανασόπουλος προς Ζωή: Αν έχετε τα κότσια πείτε στην κυβέρνηση να διαγράψει μονομερώς το χρέος

Το θερμόμετρο της έντασης ανέβηκε κατακόρυφα όταν στα όσα υποστήριζε η Ζωή Κωνσταντοπούλου αντέδρασε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, ο οποίος στην τοποθέτηση του μίλησε για την Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους, υποστηρίζοντας ότι το πόρισμα της επιτροπής στερείται σοβαρότητας και απευθυνόμενος στην πρόεδρο της Βουλής της είπε: «Αν έχετε τα κότσια να πείτε στην κυβέρνηση να διαγράψει μονομερώς το χρέος. Εμείς ως ΚΚΕ αυτό λέμε». Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αντέτεινε πως «είναι να απορεί κανείς με την στάση σας για το χρέος», αφήνοντας αιχμές για την στάση του ΚΚΕ.

«Ο ρόλος που παίζει το ΚΚΕ είναι αδιαπραγμάτευτος. Εμείς μιλάμε για μονομερή διαγραφή χρέους και αν έχετε τα κότσια να πείτε στην κυβέρνηση να το κάνει.  Αφήστε την προβοκάτσια. Το καταλάβατε;», της απάντησε ο Νίκος Καραθανασόπουλος και εκτός μικροφώνου φώναξε «σαν δεν ντρέπεστε καθόλου».

«Δεν έχετε το λόγο» είπε η Πρόεδρος της Βουλής με τον βουλευτή του ΚΚΕ να της απαντά πως «σιγά, μην μας κάνεις ντα», κάτω από τις επευφημίες των «γαλάζιων» βουλευτών. «Μπράβο, σας υπερασπίζεται τώρα και η ΝΔ», ήταν η ειρωνική ατάκα της Ζωής Κωνσταντοπούλου μδε τον Νίκο Καραθανασόπουλος να της απαντά: «Αντε από εδώ που έχετε γίνει ο εισαγγελέας των πάντων»...  

Άδειασαν την Ζωή

Στα αξιοσημείωτα της διαδικασίας οι τοποθετήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που κράτησαν αποστάσεις από την Ζωή Κωνσταντοπούλου για τις «προθέσεις» της απέναντι στον Γιάννη Στουρνάρα. Ο Γιάννης Μπαλάφας ζήτησε να πληροφορηθεί αναλυτικά και λεπτομερώς για τους λόγους που πρέπει να έρθει στη Βουλή πιο γρήγορα από τις ημερομηνίες που έχει δηλώσει ότι μπορεί ο κεντρικός τραπεζίτης προκειμένου να διαμορφώσει άποψη. Ο Μάκης Μπαλαούρας σημείωσε ότι «δεν μπορεί ο κ. Στουρνάρας να ικανοποιεί πάντα τις απαιτήσεις της Βουλής» και υποστήριξε ο κεντρικός τραπεζίτης να έρθει στη Βουλή στις ημερομηνίες που έκεινος έχει δηλώσει. Από την πλευρά του ο «γαλάζιος» Νικήτας Κακλαμάνης τόνισε ότι «δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα έφτανα ποτέ σε σημείο να στηρίξω τον Στουρνάρα, εγώ που του είχα αλλάξει τα φώτα»

Κωνσταντοπούλου: «Ύποπτη» και «προκλητική» η στάση Στουρνάρα

Στην αρχή της συνεδρίασης η Ζωή Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι «θεωρώ προκλητική την στάση του Στουρνάρα και προκλητικό το γεγονός ότι εως σήμερα δεν έχει προσέλθει στη Βουλή κατά τον προσήκοντα τρόπο. Προκλητικό ότι αρνείται μετερχόμενος προσχήματα και ιδιαιτέρως προβληματικό ότι εχει επιχειρήσει ευθεία παρέμβαση στο πολιτικό σκηνικό παρέμβαση υπονομευτική και όχι υποστηρικτική της κυβερνητικής πολιτικής όπως υπαγορεύει το καταστατικό της ΤτΕ».   

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε «ύποπτη» την στάση που έχει κρατήσει ο Γιάννης Στουρνάρας, κατηγορώντας τον για παράβαση καθήκοντος.

Μάλιστα είχε προηγηθεί ο Νίκος Νικολόπουλος από τους ΑΝΕΛ που είχε υποστηρίξει την βίαιη προσαγωγή στη Βουλή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Advertisement 4

Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.


Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.





Κανοντας μια δωρεά συνεισφέρεις και εσυ στην προσπάθεια μας,
να συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε τις
υπηρεσίες μας.