Advertisement 1

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Εξυπνα προφυλακτικά που αλλάζουν χρώμα μόλις εντοπίσουν σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

Το σεξ μπορεί να είναι απόλαυση αλλά αν δεν τηρούνται όλες οι απαραίτητες προδιαγραφές τότε θα κάνουν την εμφάνισή τους τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα που θα σας ταλαιπωρήσουν! 

Αυτό ακριβώς σκέφτηκε μια ομάδα 14χρονων μαθητών από την Ακαδημία «Isaac Newton» στο Ιλφορντ του Έσεξ, η οποία εμπνεύστηκε και
υλοποίησε το S.T.EYE. Πρόκειται για το «έξυπνο» προφυλακτικό που αλλάζει χρώμα όταν κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης ανιχνεύσει σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Η εφεύρεσή τους ξέχωρισε και κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Υγεία» του διαγωνισμού «TeenTech Awards» ανατμείβοντας και με το παραπάνω την προσπάθεια των παιδιών. Σύμφωνα με τους νεαρούς εφευρέτες, Daanyaal Ali, Muaz Nawaz και Chirag Shah, το «S.T.EYE», ενημερώνει τους χρήστες στην περίπτωση διάγνωσης μολύνσεων, όπως μήκυτες, χλαμύδια, HPV και σύφιλη, αλλάζοντας σε διαφορετικό χρώμα ανάλογα με τα βακτήρια που εντοπίζει.

«Δημιουργήσαμε το S.T.EYE σαν ένα νέο τρόπο ανίχνευσης των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων για να βοηθήσουν το μέλλον της επόμενης γενιάς», ανέφερε ο Daanyall και συνέχισε λέγοντας: «Θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι το οποίο θα κάνει την ανίχνευση των επιβλαβών ΣΜΝ, πιο ασφαλή από ποτέ, έτσι ώστε οι χρήστες να δρουν άμεσα στο σπίτι τους, χωρίς να την απαραίτητη συμβολή του ιατρού».

Το προφυλακτικό S.T.EYE, θα γίνεται μπλε όταν ανιχνεύονται χλαμύδια, κίτρινο στην περίπτωση του έρπητα, κόκκινο για τον HPV και πράσινο για τη σύφιλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Advertisement 4

Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.


Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.





Κανοντας μια δωρεά συνεισφέρεις και εσυ στην προσπάθεια μας,
να συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε τις
υπηρεσίες μας.