Advertisement 1

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Εισέβαλαν ξανά στο Κομπάνι οι τζιχαντιστές

Φωτογραφία αρχείου
Μετά από μία επίθεση αυτοκτονίας που κόστισε τη ζωή 12 ανθρώπων, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εισέβαλαν εκ νέου στο Κομπάνι, την κουρδική πόλη του συριακού βορρά, από την οποία είχαν υποχωρήσει τον Ιανουάριο.


Η κρατική τηλεόραση της Συρίας μετέδωσε ότι οι τζιχαντιστές μπήκαν στη Συρία μέσω της Τουρκίας χωρίς να επικαλεστεί, ωστόσο,
κάποια πηγή για την είδηση αυτή.

Το γραφείο επαρχιακού κυβερνήτη της Τουρκίας διέψευσε αμέσως ότι οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στο Κομπάνι προέρχονταν από την Τουρκία, χαρακτηρίζοντας την είδηση αυτή "αναληθή" και πρόσθεσε ότι προήλθαν από την συριακή πόλη Τζαραμπλούς.

Σύμφωνα με νοσοκομειακούς αξιωματούχους που επικαλείται το Reuters, 12 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 70 τραυματίστηκαν από την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο των τζιχαντιστών στο Κομπάνι.

Η εισβολή άρχισε κατά την διάρκεια της νύχτας με βομβιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε κοντά στο μεθοριακό πέρασμα της πόλης αυτής με την Τουρκία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σφοδρές μάχες στο κέντρο της πόλης
Μετά την επίθεση αυτοκτονίας συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ των τζιχαντιστών και των κουρδικών δυνάμεων στο κέντρο της πόλης αυτής στην μεθόριο της Συρίας με την Τουρκία, η οποία έχει υποστεί μεγάλες ζημιές από τις σφοδρές μάχες που έχει ζήσει από τα τέλη του 2014.

«Οι τζιχαντιστές πραγματοποίησαν μια επίθεση αυτοκτονίας στον τομέα που βρίσκεται κοντά στο μεθοριακό πέρασμα με την Τουρκία», σημείωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν. «Σφοδρές μάχες ξέσπασαν στην συνέχεια, υπάρχουν πτώματα στους δρόμους», πρόσθεσε, χωρίς να δώσει έναν απολογισμό των νεκρών από τις μάχες.

Για τέσσερις μήνες προσπαθούσαν οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους να καταλάβουν αυτήν την κουρδική πόλη στην βόρεια Συρία προτού εκδιωχθούν τον Ιανουάριο από τις κουρδικές δυνάμεις με την υποστήριξη του διεθνούς συνασπισμού, ο οποίος πραγματοποιούσε αεροπορικές επιδρομές.

Οι μαχητές του ISIS εισέβαλαν και στην πόλη Χασάκε, στην βορειοανατολική Συρία, κυριεύοντας δύο συνοικίες τις οποίες ήλεγχαν προηγουμένως οι κυβερνητικές δυνάμεις. Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της Συρίας, οι τζιχαντιστές εκδιώκουν τους κατοίκους της περιοχής Νάσουα της πόλης αυτής.

Σύμφωνα και πάλι με το Παρατηρητήριο, 20 τζιχαντιστές και τουλάχιστον 30 μέλη των κυβερνητικών δυνάμεων έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τις σφοδρές συγκρούσεις που εξακολουθούν να μαίνονται σήμερα στην πόλη αυτή, τον έλεγχο της οποίας έχουν από κοινού οι συριακές και οι κουρδικές δυνάμεις.

Το Ισλαμικό Κράτος είχε εξαπολύσει στις 30 Μαΐου την επίθεσή του για την κατάληψη της πρωτεύουσας αυτής της ομώνυμης επαρχίας που βρίσκεται στην μεθόριο της Συρίας με το Ιράκ και την Τουρκία.

Όπως διευκρίνισε το Παρατηρητήριο, η εισβολή του Ισλαμικού Κράτους αργά χθες το βράδυ ξεκίνησε και στην πόλη αυτή με επίθεση αυτοκτονίας κατά ενός σημείου ελέγχου που φρουρούσε φιλοκυβερνητική πολιτοφυλακή.

«Οι σφοδρές μάχες συνεχίζονται, με βομβαρδισμούς και από τις δύο πλευρές», σημείωσε ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, ο οποίος διευκρίνισε ότι οι δύο συνοικίες που κατέλαβε το Ισλαμικό Κράτος βρίσκονται στο νότιο τμήμα της πόλης. «Οι άμαχοι στους τομείς αυτούς φεύγουν προς το βόρειο τμήμα της πόλης», το οποίο βρίσκεται υπό τον έλεγχο των κουρδικών δυνάμεων, πρόσθεσε.

Η κρατική τηλεόραση της Συρίας μετέδωσε εξάλλου σήμερα ότι ο συριακός στρατός απώθησε τις επιθέσεις εναντίον ενός αριθμού στρατιωτικών θέσεων στο νότιο τμήμα της χώρας.
Οι επιθέσεις αυτές έγιναν στην επαρχία Ντεράα και ο στρατός σκότωσε δεκάδες επιτιθέμενους, πρόσθεσε, επικαλούμενη στρατιωτική πηγή.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, τον συνασπισμό αυτόν ανταρτών που επιτέθηκε στην Ντεράα απαρτίζουν κυρίως τζιχαντιστές του Μετώπου Αλ Νόσρα, της συριακής πτέρυγας της Αλ Κάιντα, και μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης Άχραρ αλ Σαμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Advertisement 4

Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.


Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.





Κανοντας μια δωρεά συνεισφέρεις και εσυ στην προσπάθεια μας,
να συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε τις
υπηρεσίες μας.