Advertisement 1

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Βαρουφάκης σε Μέρκελ: Έλα στην Αθήνα και δώσε μας ελπίδα!

Ανοικτή πρόσκληση στην Άνγκελα Μέρκελ να έρθει στην Ελλάδα και να απευθύνει επι της ουσίας ένα διάγγελμα στους Έλληνες για να τους δώσει ελπίδα, έστειλε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

Σε άρθρο του που δημοσιεύεται στο project-syndicate.org, ο κ. Βαρουφάκης καλεί την γερμανίδα καγκελάριο να έρθει στην Ελλάδα και να εκφωνήσει ομιλία προς τους Έλληνες
ανάλογη με εκείνη που είχε εκφωνήσει ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών James F. Byrnes, το 1946 στην Στουτγάρδη η οποία και ονομάστηκε “Speech of Hope” (σ.σ. Ομιλία Ελπίδας")

«Στις 6 Σεπτεμβρίου του 1946 ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών James F. Byrnes ταξίδεψε στην Στουτγάρδη και εκφώνησε την ιστορική "Ομιλία Ελπίδας". Αυτή η κίνηση του Byrnes σηματοδότησε την μεταπολεμική αλλαγή στάσης της Αμερικής και έδωσε την ευκαιρία σε ένα ρημαγμένο έθνος την δυνατότητα να οραματισθεί την ανάπτυξη, την αναγέννηση αλλά και την επιστροφή στην κανονικότητα», γράφει ο έλληνας υπουργός.
Και συνεχίζει: «Επτά δεκαετίες μετά, η χώρα μου, η Ελλάδα χρειάζεται μια τέτοια ευκαιρία».


Και προσθέτει: «Και αυτό που χρειάζεται είναι μια δόση αισιοδοξίας και αλληλεγγύης από τον πιο ισχυρό ηγέτη της Ευρώπης».

Στην πρόσκληση που απευθύνει ο Έλληνας υπουργός στην Γερμανίδα Καγκελάριο αναφέρει επίσης ότι η ομιλία - διάγγελμα της Μέρκελ θα πρέπει να περιλαμβάνει συμβολισμούς και όχι τεχνικές λεπτομέρειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Advertisement 4

Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.


Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.





Κανοντας μια δωρεά συνεισφέρεις και εσυ στην προσπάθεια μας,
να συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε τις
υπηρεσίες μας.