Advertisement 1

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ-Η Ρωσία ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ βοήθεια στην Ελλάδα

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις σε ότι αφορά την Ελλάδα, εξελίξεις που έχουν ως επίκεντρο το διεθνές Οικονομικό Φόρουμ που πραγματοποιείται στην Αγία Πετρούπολη.


Πιο συγκεκριμένα ο Ρώσος υφυπουργός Οικονομικών και εκπρόσωπος της Ρωσίας στην νέα αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS Σεργκέι Στορτσακ προχώρησε σε
ανακοίνωση στην οποία ουσιαστικά περιγράφεται το πλαίσιο της οικονομικής βοήθειας που πρόκειται να δώσει η Ρωσία στην χώρα μας. Πιο συγκεκριμένα ο Στορτσακ δήλωσε:

«Καμιά χώρα στην κατάσταση όπου βρίσκεται η Ελλάδα δεν μπορεί τα καταφέρει μόνη της. Χρειάζονται διεθνείς συνεργασίες και συνέργειες για να βγούμε από την κρίση. Για αυτό και θα βοηθήσουμε την Ελλάδα», είπε ο Ρώσος υφυπουργός δίνοντας πρακτικά έτσι το πράσινο φως για την οικονο0μική βοήθεια, στην οποία θα συμμετέχει και η αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η βοήθεια θα ανέρχεται μεταξύ 3 και 5 δισ. ευρώ προκειμένου η Ελλάδα να αντιμετωπίσει το έντονο πρόβλημα ρευστότητας που υπάρχει αυτό το χρονικό διάστημα. Οι δηλώσεις του Ρώσου υφυπουργού έγιναν λίγο μετά την συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία των BRICS με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην Αγία Πετρούπολη. Στην αντιπροσωπεία των BRICS συμμετείχαν ο πρώτος πρόεδρος της νέας αναπτυξιακής τράπεζας, Kundapur Vamar Kamath, ο εκτελεστικός διευθυντής του ΔΝΤ και νέος αντιπρόεδρος της νέας αναπτυξιακής τράπεζας των BRICS, Paolo Nogueira Batista, ο Ρώσος αναπληρωτής Οικονομικών, Sergei Storchak, καθώς και ο Vladimir Dmitriev, επικεφαλής της VEB-Vnesheconombank, Κρατικής τράπεζας Ανάπτυξης και Διεθνών υποθέσεων της Ρωσίας. 

Η αντιπροσωπεία των BRICS τόνισαν στον πρωθυπουργό το έντονο ενδιαφέρον τους για την συνεργασία της Ελλάδας με την νέα αναπτυξιακή τράπεζα. Παράλληλα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται και οι ελληνο-ρωσικές επαφές για την εντατικοποίηση των διαπραγματεύσεων για την επέκταση του ρωσικού αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου στην Ελλάδα. Έτσι και πριν το κρίσιμο αυριανό ραντεβού του πρωθυπουργού με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Α.Τσίπρας συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο της Gazprom Alexey Miller όπου κύριο αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε το θέμα του Greek Stream. Όπως ανέφερε σχετικά η Gazprom σε ανακοίνωσή της 

«Οι δύο πλευρές συζήτησαν το θέμα των κτιριακών εγκαταστάσεων στην Ελλάδα για να διευκολυνθεί η προμήθεια φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω του Greek Stream αγωγού αερίου. Συγκεκριμένα, συζητήθηκε το ζήτημα της προετοιμασίας του κατάλληλου διακυβερνητικού μνημονίου», αναφέρει η δήλωση.

 Όπως φαίνεται από την ανακοίνωση της Gazprom οι συνομιλίες έχουν φθάσει σε αρκετά προχωρημένο επίπεδο, ενώ εχθές ο Ρώσος υπουργός ενέργειας από την Μαδρίτη όπου βρισκόταν δήλωσε πως αναμένει σύνοτμα την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας μεταξύ των χωρών. Τον πρωθυπουργό στη συνάντησή του συνόδευε και ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Advertisement 4

Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.


Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.





Κανοντας μια δωρεά συνεισφέρεις και εσυ στην προσπάθεια μας,
να συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε τις
υπηρεσίες μας.