Advertisement 1

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ οι αδίστακτοι ληστές με το σίδερο!

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται τουλάχιστον δύο από τα μέλη της συμμορίας των ληστών με το σίδερο που είχαν σπείρει τον φόβο και τον τρόμο στους κατοίκους των Βορείων Προαστίων της Αττικής.

Πρόκειται για δύο Γεωργιανούς, ηλικίας 37 και 38 ετών, που συνελήφθησαν το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης ύστερα από ταυτόχρονη και συντονισμένη επιχείρηση στην Γλυφάδα και στην Θεσσαλονίκη.

Οι αρχές έχουν ταυτοποιήσει ακόμη ένα 27χρονο
ομοεθνή τους, ο οποίος αναζητείται μαζί και με άλλους συνεργούς τους.

Μέχρι στιγμής έχει εξιχνιαστεί  μία περίπτωση ληστείας που διαπράχθηκε στις 4-12-2014 σε σπίτι στην Πεύκη, κατά τη διάρκεια της οποίας οι σκληροί κακοποιοί είχαν απειλήσει με ηλεκτρικό σίδερο σιδερώματος τις ενοίκους, προκειμένου να τους αποκαλύψουν τα σημεία απόκρυψης που έκρυβαν χρήματα και κοσμήματα.

Επίσης, εξιχνιάστηκε μία ακόμη περίπτωση διάρρηξης-κλοπής  στις 2-6-2015  σε οικία στο Χαλάνδρι ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.

Όπως προέκυψε από την πολύμηνη έρευνα, οι αδίστακτοι δράστες είχαν συγκροτήσει  από το 2014 εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας είχαν διακριτούς ρόλους και τα οποία ρήμαζαν σπίτια, χρησιμοποιώντας πολλές φορές βία σε βάρος των ενοίκων τους προκειμένου να επιτύχουν το σκοπό τους.

Μάλιστα, είχαν προμηθευθεί τα κατάλληλα μέσα όπως κουκούλες, διαρρηκτικά εργαλεία, οχήματα ενώ προέβαιναν και στην παρακολούθηση των στόχων τους, χρησιμοποιώντας μηχανήματα GPS τα οποία τοποθετούσαν στα αυτοκίνητα των υποψήφιων θυμάτων  τους, προκειμένου να γνωρίζουν όλες  τις μετακινήσεις τους και τις ώρες που απουσιάζουν από το σπίτι τους.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες και κλοπές κατά συναυτουργία και κατά συρροή, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Στην κατοχή τους, καθώς και σε οικίες στην Αττική και στην Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

•    Διάφορα κοσμήματα.
•    Πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών sim
•    Πλήθος φωτογραφικών συσκευών.
•    Πλήθος usb stick.
•    Πινακίδες οχημάτων.
•    Τρία (3) Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κυρία ανάκριση σε Τακτικό Ανακριτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Advertisement 4

Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.


Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.





Κανοντας μια δωρεά συνεισφέρεις και εσυ στην προσπάθεια μας,
να συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε τις
υπηρεσίες μας.