Advertisement 1

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΤΑΙΓΙΔΩΝ......

Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2015: Καταιγίδες, τοπικά έντονες και σε αρκετές περιπτώσεις, μεγάλης διάρκειας, αναμένεται να εκδηλωθούν στην ευρύτερη περιοχή του Βόρειου Αιγαίου, επηρεάζοντας της νησιωτικές και παραθαλάσσιες σε αυτό περιοχές. 


Καταιγίδες, τοπικά έντονες
, αναμένεται να εκδηλωθούν κατά την διάρκεια των μεσημεριανών και απογευματινών ωρών σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας. Σημαντικός περιορισμός των φαινομένων, στις περισσότερες περιπτώσεις, κατά την διάρκεια των βραδινών ωρών.

Σημαντικό ενδεχόμενο εκδήλωσης τοπικών αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις έντονων καταιγίδων, σε περιοχές του Ανατολικού Αιγαίου και του Ιονίου Πελάγους. Περιορισμένο ενδεχόμενο εκδήλωσης τοπικών καταιγίδων σε περιοχές της Κρήτης, των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων (με ιδιαίτερη έμφαση στην Ρόδο και την Κρήτη). 

Τρίτη, 9 Ιουνίου 2015: Καταιγίδες, τοπικά έντονες, αναμένεται να εκδηλωθούν στην περιοχή του Βόρειου Αιγαίου κατά την διάρκεια των πρωινών ωρών. Σύμφωνα με τα παρόντα προγνωστικά στοιχεία, στο Βόρειο Αιγαίο, αναμένεται σημαντική υποχώρηση των φαινομένων από το μεσημέρι. 

Καταιγίδες, σε αρκετές περιπτώσεις έντονες, προβλέπεται να εκδηλωθούν σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας κατά την διάρκεια των μεσημεριανών και απογευματινών ωρών, με τάση σημαντική υποχώρησης, μετά την δύση του ηλίου, στις περισσότερες επηρεαζόμενες περιοχές. 

Αυξημένο ενδεχόμενο εκδήλωσης καταιγίδων σε περιοχές του κεντρικού, του Νότιου και Ανατολικού Αιγαίου και του Ιονίου Πελάγους. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην Κρήτη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, κατά την διάρκεια των μεσημεριανών και απογευματινών ωρών. 

Αττική: Καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν κατά την διάρκεια της Κυριακής σε περιοχές της Δυτικής και Βορειοδυτικής Αττικής. Περιορισμένο ενδεχόμενο εκδήλωσης τοπικών φαινομένων και σε άλλες περιοχές του νομού. 

Καταιγίδες, τοπικά έντονες, προβλέπεται να εκδηλωθούν σε μεγάλο μέρος της Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της πόλης των Αθηνών και των προαστίων) κατά την διάρκεια των μεσημεριανών και απογευματινών ωρών της Δευτέρας και της Τρίτης. 

Αξίζει να σημειωθεί πως σε αρκετές περιπτώσεις οι καταιγίδες αναμένεται να συνοδεύονται από ραγδαία βροχόπτωση, έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα και χαλαζοπτώσεις, ενώ υπάρχει αυξημένο ενδεχόμενο εκδήλωσης ανάπτυξης θαλάσσιων σιφώνων κυρίως στις περιοχές του Βόρειου Αιγαίου και των Σποράδων, από τις βραδινές ώρες της Κυριακής.

Γεώργιος Παπακωστόπουλος 

Υπεύθυνος προγνώσεων καιρού - InMeteo.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Advertisement 4

Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.


Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.





Κανοντας μια δωρεά συνεισφέρεις και εσυ στην προσπάθεια μας,
να συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε τις
υπηρεσίες μας.