Advertisement 1

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Ομελέτα φούρνου

Εκτέλεση συνταγής


Προθερμαίνετε το φούρνο σε 180 βαθμούς και λαδώνετε ένα ταψί 22 Χ 32 εκ. περίπου.
Ψήνετε σε γκριλιέρα ή στο φούρνο τις πιπεριές και τις κόβετε σε κομματάκια. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τις πιπεριές και το το τριμμένο τυρί και ρίχνετε το μείγμα
στο λαδωμένο ταψί.

Σε άλλο μπολ χτυπάτε τα αυγά, προσθέτετε το γάλα, το αλεύρι και αλατίζετε. Ανακατεύετε και ρίχνετε το μείγμα πάνω από το τυρί και τις πιπεριές. Πασπαλίζετε το μπέϊκον από πάνω και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λ. Αφήνετε την ομελέτα για 10′ να σταθεί και μετά κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

[*] Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις πράσινες πιπεριές με πιπεριές Φλωρίνης σε βάζο οι οποίες δεν χρειάζονται ψήσιμο.

Υλικά συνταγής
220 γρ. πιπεριές πράσινες “κέρατο” ψημένες [*]
4 μεγάλα αυγά χτυπημένα
340 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο
3 φλ. τσαγιού γάλα
1 φλ. τσαγού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γ. αλάτι
8 λωρίδες μπέϊκον σε κομματάκια

Μια συνταγή για μια χορταστική και πολύ νόστιμη ομελέτα φούρνου, για να την απολαύσετε ως πρωϊνό αλλά και ως πρόχειρο κυρίως γεύμα ή βραδινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Advertisement 4

Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.


Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.





Κανοντας μια δωρεά συνεισφέρεις και εσυ στην προσπάθεια μας,
να συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε τις
υπηρεσίες μας.