Advertisement 1

Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Βρέθηκε αρχαίος πυρηνικός αντιδραστήρας στην Αφρική

Ίσως πρόκειται για την μεγαλύτερη ανατροπή της ανθρωπότητας. Δεν είναι μόνο το γεγονός αυτό καθ'αυτό, δεν είναι μόνο οι συνθήκες κάτω από τις οποίες φτιάχτηκε και λειτούργησε, αυτός ο αρχαίος πυρηνικός αντιδραστήρας, είναι επιπλέον και ποιοί τον έφτιαξαν και τον δημιούργησαν πριν από 1,8 δισεκατομμύρια χρόνια... Καλά διαβάσατε.

Το 1972, ένας εργαζόμενος σε εργοστάσιο
επεξεργασίας πυρηνικών καυσίμων παρατήρησε κάτι ύποπτο σε αναλύσεις ρουτίνας ουρανίου που πήραν από μια κανονική πηγή από την Αφρική.

Το υπό μελέτη υλικό περιείχε τρία ισότοπα - δηλαδή τρεις μορφές με διαφορετικές ατομικές μάζες: ουρανίου 238, η πιο άφθονη ποικιλία, ουράνιο 234, το σπανιότερο και, τέλος, ουράνιο 235, το ισότοπο που είναι περιζήτητο, γιατί μπορεί να αντέξει μια αλυσιδωτή πυρηνική αντίδραση. Εβδομάδες ολόκληρες, οι ειδικοί της Γαλλικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (CEA) παρέμειναν μπερδεμένοι.

Στον φλοιό της γης, στο φεγγάρι, ακόμα και σε μετεωρίτες, μπορούμε να βρούμε ουράνιο 235 που να αποτελεί μόνο το 0,720 τοις εκατό του συνόλου. Αλλά στα δείγματα που αναλύθηκαν, τα οποία οποία προήλθαν από το Oklo στην Gabon, μια πρώην γαλλική αποικία στη δυτική Αφρική, το ουράνιο 235 αποτελείται μόνο από 0,717 τοις εκατό.Δειτε εδω ολη την συνεχεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Advertisement 4

Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.


Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.





Κανοντας μια δωρεά συνεισφέρεις και εσυ στην προσπάθεια μας,
να συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε τις
υπηρεσίες μας.