Advertisement 1

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Και τώρα ο λόγος στον λαό-Συμβιβασμός ή ρήξη-Δημοψήφισμα την Κυριακή 5 Ιουλίου

Μετά την τελευταία πρόταση των θεσμών για σκληρό μνημόνιο και αφού ενημέρωσε όλο το υπουργικό συμβούλιο και τους πολιτικούς αρχηγούς, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την ομόφωνη απόφαση του υπουργικού συμβουλίου για δημοψήφισμα την επόμενη Κυριακή 5 Ιουλίου, με ερώτημα την αποδοχή ή απόρριψη του τελεσιγράφου των
θεσμών.

Στο διάγγελμα που απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας προς τον ελληνικό λαό, επισήμανε ότι οι δανειστές ζητούν από την κυβέρνηση να εφαρμόσει τους μνημονιακούς όρους που υπέγραψαν οι προηγούμενοι. Ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνησή του, δεν έχει τέτοια εντολή και ως εκ τούτου δεν μπορεί να υπογράψει. Ο Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε ότι εισηγήθηκε δημοψήφισμα την άλλη Κυριακή 5 Ιουλίου, που έγινε ομόφωνα δεκτό από το υπουργικό συμβούλιο. 

Έτσι λοιπόν, το Σάββατο συνέρχεται εκτάκτως η Ολομέλεια της Βουλής, ώστε επικυρώσει την εν λόγω απόφαση. Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι έχει ενημερώσει τόσο τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς αλλά και την Άνγκελα Μέρκελ και τους εταίρους, για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης. 

Ο πρωθυπουργός, ξεκαθάρισε ακόμα ότι η ερώτηση του δημοψηφίσματος είναι η αποδοχή ή απόρριψη της πρότασης των θεσμών. Δεσμεύτηκε ότι θα σεβαστεί το αποτέλεσμα της δημοκρατικής επιλογής του κόσμου, "Η Ευρώπη είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ελλάδας, η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης." τόνισε ακόμα, ενώ ακόμα κάλεσε σε "Εθνική ομοψυχία, ενότητα για να πάρουμε τις αποφάσεις που αξίζουν".

Η κυβέρνηση πάντως με τις δηλώσεις των εξερχομένων του Μεγάρου Μαξίμου υπουργών, παίρνει σαφώς θέση και προτείνει στον λαό το "Όχι".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Advertisement 4

Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.


Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.





Κανοντας μια δωρεά συνεισφέρεις και εσυ στην προσπάθεια μας,
να συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε τις
υπηρεσίες μας.