Advertisement 1

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Ζούμε σε στιγμή αποκάλυψης της σήψης και της διαφθοράς»

Ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για «στιγμές αποκάλυψης της σήψης και της διαφθοράς που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο» εξέδωσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, που αιτήθηκε χωρίς επιτυχία τη μη επικύρωση της βαθμολογίας για τις θέσεις 1-5 στη Σούπερ Λίγκα.

«Ζούμε μία στιγμή αποκάλυψης της σήψης και διαφθοράς που έχει κυριαρχήσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Με την πρόοδο της ανάκρισης στις ερευνώμενες υποθέσεις βομβαρδιζόμαστε το τελευταίο διάστημα καθημερινά με ειδήσεις για παράγοντες του
ελληνικού ποδοσφαίρου με πρωταγωνιστικούς και δευτεραγωνιστικούς ρόλους σε κυκλώματα διαφθοράς, χειραγώγηση αγώνων, στοιχηματισμούς» αναφέρεται -μεταξύ άλλων- στην ανακοίνωση.

Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στην «εγκληματική οργάνωση», επισημαίνεται ότι «δεν ανήκουν στο ποδόσφαιρο όποιες δυνάμεις έχουν παρεισφρήσει δίχως κανένα ουσιαστικό ενδιαφέρον προς το άθλημα» και υπογραμμίζεται πως «η διοίκηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει δώσει έναν δύσκολο αγώνα τα τελευταία 3 χρόνια για να φωτίσει σκοτεινές πλευρές, να ευαισθητοποιήσει υγιείς προθέσεις με στόχο την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Οι «πράσινοι» χαρακτηρίζουν ως «διαρκή επιλογή της συντριπτικής πλειοψηφίας εντός του Συνεταιρισμού να μην θιγούν τα κακώς κείμενα, γιατί έτσι βολευόμαστε ή γιατί από αυτά απολαμβάνουμε καρπούς ή ακόμη και γιατί φοβόμαστε», ενώ στη συνέχεια απαριθμούν τις προτάσεις που κατέθεσαν και ήταν:

«Α) Την υποβολή αιτήματος στον κ. Πετρόπουλο, αλλά και στους κ.κ. Ανδρεάδη και Πούλιο για άμεση αποστολή στις Πειθαρχικές μας επιτροπές των δικογραφιών, που έχουν σχηματιστεί εις βάρος οποιουδήποτε εμπλεκόμενου στο πρωτάθλημα της Superleague.

Β) Την κλήση, μέσω των πειθαρχικών μας οργάνων, σε απολογία όλων των φερομένων ως κατηγορουμένων στις ερευνώμενες υποθέσεις.

Γ) Την αναβολή της επικύρωσης του βαθμολογικού πίνακα και της έναρξης των play offs, έως ότου τελεσιδικήσουν οι παραπάνω αποφάσεις. Κατανοούμε και συμμεριζόμαστε τον προβληματισμό που μπορεί να προκαλέσει αυτή η καθυστέρηση στην αθλητική προετοιμασία των ομάδων, που ενδεχομένως να συμμετάσχουν στα play offs, αλλά το θεωρούμε ως ελάχιστο τίμημα στην αναγκαία εδώ και τώρα κάθαρση.

Δ) Την υποβολή αιτήσεως στην ΕΕΑ για άμεση ενημέρωση περί εκκρεμών υποθέσεων που μπορούν να φέρουν μεταβολή στις συμμετέχουσες ομάδες στο Πρωτάθλημα μας κατά την επερχόμενη ποδοσφαιρική περίοδο».

Απορία ωστόσο και άξιος σχολιασμού είναι ο επίλογος της ανακοίνωσης, στον οποίο αναφέρεται ότι «η ισχνή μειοψηφία δεν απετέλεσε έκπληξη για εμάς, ούτε τροχοπέδη της προσπάθειάς μας για εξυγίανση», τη στιγμή κατά την οποία ο Παναθηναϊκός ήταν η μοναδική ομάδα που ψήφισε κατά της μη επικύρωσης της βαθμολογίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Advertisement 4

Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.


Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.





Κανοντας μια δωρεά συνεισφέρεις και εσυ στην προσπάθεια μας,
να συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε τις
υπηρεσίες μας.