Advertisement 1

Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ ..... Οι Αμερικανοί «εκτελούν» την Ανγκελα Μέρκελ

Του Γιώργου Παυλόπουλου

«Θυμάστε την έκρηξη αγανάκτησης που σημειώθηκε στη Γερμανία, εξαιτίας των πρόσφατων αποκαλύψεων ότι οι ΗΠΑ ασκούσαν κατασκοπία στο Βερολίνο; Ε, λοιπόν, μην δίνετε και τόση σημασία». Με αυτό τον καταφανώς απαξιωτικό για τους Γερμανούς και την
κυβέρνησή τους τρόπο ξεκινούσε το κεντρικό σχόλιο στο χθεσινό φύλλο της Wall Street Journal. Όσο για την αφορμή, δεν ήταν άλλη από τα στοιχεία που δείχνουν ότι η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών BND όχι απλώς συνεργαζόταν αρμονικά, εδώ και δεκαετίες, με την αμερικανική NSA, αλλά «κάρφωνε» σε αυτήν τους Ευρωπαίους εταίρους, τους οποίους παρακολουθούσε συστηματικά.

Και η εφημερίδα συνεχίζει, φωτίζοντας το «θέατρο» των Γερμανών στο συγκεκριμένο θέμα και ταυτόχρονα εκθέτοντας ανεπανόρθωτα την ίδια την Ανγκελα Μέρκελ. «Την ώρα που η κ. Μέρκελ μαστίγωνε τις ΗΠΑ για τις πρακτικές τους στη συλλογή πληροφοριών, το γραφείο της γνώριζε πολύ καλά για τις κατασκοπευτικές δραστηριότητες που ανέπτυσσε το Βερολίνο σε βάρος γειτονικών χωρών, ενώ η BND είχε αποστείλει από το 2008 ή και πιο νωρίς στην καγκελαρία μια επιστολή για το πρόγραμμά της», σημειώνει το σχόλιο, ενώ καταλήγει κουνώντας το δάχτυλο στους Γερμανούς και υποδεικνύοντάς τους ότι, εμμέσως πλην σαφώς, ότι οφείλουν να ευθυγραμμιστούν πλήρως και αδιαμαρτύρητα με τις ΗΠΑ. «Ναι, οι φίλοι κατασκοπεύουν φίλους. Τώρα, λοιπόν, ίσως ήρθε η ώρα για το Βερολίνο να επικεντρώσει τις προσπάθειές του στις πραγματικές απειλές για την ασφάλεια της Γερμανίας και της Ευρώπης, κυρίως δε στο επιθετικό Κρεμλίνο το οποίο κυβερνά ένας πρώην πράκτορας της KGB».

Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα, τον τρώνε οι κότες, λέει ένα γνωστό λαϊκό γνωμικό. Αυτό ακριβώς κινδυνεύει να πάθει τώρα η «σιδηρά καγκελάριος», η οποία βρίσκεται στο καναβάτσο μετά το ντιρέκτ που δέχθηκε από τους Αμερικάνους. Βλέπετε, επέλεξε να «παίξει» μαζί τους και, ακόμη χειρότερα, να τους επιτεθεί σε ένα γήπεδο που ελέγχουν πλήρως, σε βαθμό ώστε να έχουν καλύτερες προσβάσεις στις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες ακόμη και από την ίδια την κυβέρνηση της χώρας! Όπως ήταν δε φυσικό, έχασε τα αβγά και τα πασχάλια!

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, αυτό το γεγονός να αποδειχθεί η αρχή του τέλους για την παντοδυναμία της Μέρκελ στο εσωτερικό της Γερμανίας, όπου η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών -είτε την ψήφιζαν στις εκλογές είτε όχι- της έδειχνε τυφλή εμπιστοσύνη, κυρίως επειδή κατάφερε να βγάλει τη χώρα αλώβητη και πιο ισχυρή από τη μεγάλη οικονομική κρίση, καθιστώντας την κυρίαρχη στην Ευρώπη. Τώρα, όμως, καταλαβαίνουν ότι τους δούλευε ψιλό γαζί και το κλίμα αλλάζει. «Η Προδοσία», τιτλοφορείται χαρακτηριστικά το τελευταίο τεύχος του περιοδικού Der Spiegel, στο εξώφυλλο του οποίου υπάρχει μια φωτογραφία της Μέρκελ, με την υποσημείωση: «BND και κυβέρνηση κατά των γερμανικών συμφερόντων».

Βεβαίως, οι συνέπειες αυτής της εξέλιξης δεν αγγίζουν μόνο τη Μέρκελ, αλλά το σύνολο της γερμανικής πολιτικής ελίτ. Και αποδεικνύουν πόσο εύστοχος ήταν γνωστός Έλληνας πολιτικός ο οποίος, στο μοναδικό ίσως ορθό σχόλιο που έχει κάνει στη μακρά του καριέρα, είχε χαρακτηρίσει τη Γερμανία «οικονομικό γίγαντα με μυαλό νάνου». Η μανία του Βερολίνου να «λιώσει» την Ελλάδα επειδή τόλμησε να αμφισβητήσει την ορθότητα της πολιτικής του, η υπεροψία και ο κυνισμός που σφραγίζουν τη στάση του ακόμη και απέναντι σε ισχυρές δυνάμεις όπως η Γαλλία, αλλά και η απερίσκεπτα ωμή εμπλοκή του στον εμφύλιο της Ουκρανίας και την επαναχάραξη των συνόρων της Ευρώπης, ενισχύουν το παραπάνω συμπέρασμα.

Το ερώτημα είναι πόσοι θα την πληρώσουν μέχρι να μπει φρένο…

www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Advertisement 4

Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.


Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.





Κανοντας μια δωρεά συνεισφέρεις και εσυ στην προσπάθεια μας,
να συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε τις
υπηρεσίες μας.