Advertisement 1

Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Παρεμβολές στις συχνότητες κινητής τηλεφωνίας από την TV

Γράφει ο/η: Κώστας Παπαζαχαρίου
Το απόλυτο μπάχαλο στις τηλεοπτικές συχνότητες μετά την έναρξη και των εκπομπών της κινητής τηλεφωνίας 4G από την 1η Μαρτίου σε πολλές περιοχές της χώρας. Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, που αγόρασαν έναντι 380 εκατ. ευρώ τις τηλεοπτικές συχνότητες στα UHF, διαμαρτυρήθηκαν στη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και στην ΕΕΤΤ...


ότι οι εκπομπές τους σε πολλές περιοχές δέχονται παρεμβολές από τα τηλεοπτικά σήματα που δεν έκλεισαν! 
Η υποχρέωση να σβήσει το αναλογικό σήμα ήταν προϋπόθεση για την πώληση των συχνοτήτων στην κινητή τηλεφωνία, ενώ την 1η Ιουνίου θα πρέπει να παύσουν οριστικά οι αναλογικές εκπομπές σε όλη τη χώρα. Κάτι που δεν μπορεί να συμβεί όμως, γιατί το 5% της χώρας πληθυσμιακά και το περίπου 30% γεωγραφικά θα μείνει χωρίς τηλεόραση. Τα προβλήματα που δημιουργούνται με τις παρεμβολές προκαλούν νέες χαοτικές καταστάσεις, που πρέπει να τις διαχειριστεί η νέα ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, υπάρχει από την προηγούμενη κυβέρνηση στη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών στο υπουργείο Οικονομίας έτοιμη εγκύκλιος, με την οποία οι δήμοι θα υποχρεωθούν να πληρώσουν για την εγκατάσταση αναμεταδοτών στις περιοχές τους. Το θέμα, όμως, είναι πού θα βρουν τα λεφτά οι δήμοι για την εγκατάσταση αυτή, καθώς οι περισσότεροι λένε πως δεν έχουν δικαίωμα να προχωρήσουν σε τέτοιες ενέργειες και να επιδοτήσουν την εκπομπή μιας ιδιωτικής εταιρείας, την οποία πληρώνουν ήδη οι τηλεοπτικοί σταθμοί για αυτό.

Στο μεταξύ, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών παραμένει ακέφαλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Advertisement 4

Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.


Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.





Κανοντας μια δωρεά συνεισφέρεις και εσυ στην προσπάθεια μας,
να συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε τις
υπηρεσίες μας.