Advertisement 1

Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Όλοι οι τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί είναι παράνομοι!

Η πλήρης επιβεβαίωση του τηλεοπτικού χάους, το οποίο συντηρούν λόγω της σφιχτής διαπλοκής εκδοτικών συγκροτημάτων και πολιτικής εξουσίας οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα, έρχεται με καθυστέρηση και από το ίδιο το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο με τη σειρά του ...

κρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας
επίσης «παράνομο» λόγω της λήξης θητείας των μελών του και της μη αντικατάστασής τους από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, γράφουν οι Τυπολογίες.

Στην ετήσια έκθεση του ΕΣΡ, σημειώνεται η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας 3578/2010 σύμφωνα με την οποία έχει καταπέσει η διάταξη της «προσωρινής νομιμότητας» και όλοι οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί «λειτουργούν παρανόμως». Το ίδιο ισχύει και για τους 915 ραδιοφωνικούς σταθμούς που λειτουργούν στην Ελλάδα, μετά και τη δημοσίευση της υπ’ αριθμ. 3315/2014 απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ. Σημειώνουμε πως και οι δύο αποφάσεις έχουν δημοσιευτεί στην εφημερίδα «Το Παρών».

Το ΕΣΡ στην ετήσια έκθεσή του προς το Κοινοβούλιο αναφέρει πως η «έκδοση αδειών λειτουργίας ιδιωτικών τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών είναι επιτακτική, όμως προϋπόθεση τούτου είναι η κωδικοποίηση, αποσαφήνιση και απλοποίηση των σχετικών διατάξεων του νόμου και η προσαρμογή τους στη συνταγματικώς κατοχυρωμένη ανεξαρτησία του ΕΣΡ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Advertisement 4

Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.


Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.





Κανοντας μια δωρεά συνεισφέρεις και εσυ στην προσπάθεια μας,
να συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε τις
υπηρεσίες μας.