Advertisement 1

Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Διαψεύδει η ρωσική κυβέρνηση τα περί προκαταβολής για τον αγωγό φυσικού αερίου

Διαψεύδει η ρωσική κυβέρνηση την ύπαρξη συμφωνίας για χορήγηση προκαταβολής στην Ελλάδα ύψους 3 - 5 δισ. ευρώ από τα κέρδη του «ελληνικού αγωγού» φυσικού αερίου. 

Την πληροφορία για την προκαταβολή μετέδωσε το γερμανικό περιοδικό Spiegel, επικαλούμενο ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο δεν
κατονομάζει. Έγραψε συγκεκριμένα ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να υπογράψει, ακόμη και την Τρίτη, με τη Ρωσία μια συμφωνία για τον αγωγό, που μπορεί να φέρει προκαταβολικώς 3 - 5 δισ. ευρώ στα κυβερνητικά ταμεία, έναντι των αναμενόμενων μελλοντικών κερδών.

«Όχι δεν υπήρξε», απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, όταν ερωτήθηκε για το σχετικό δημοσίευμα, μιλώντας στο ραδιοσταθμού «Business FM» της Μόσχας και πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος Πούτιν «μόνος του είπε στη συνέντευξη Τύπου (σ.σ. με τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα) ότι κανείς δεν ζήτησε βοήθεια».

«Είναι φυσικό ότι το ζήτημα για την ενεργειακή συνεργασία τέθηκε. Είναι φυσικό ότι με το πέρας των συνομιλιών κορυφής συμφωνήθηκε ότι σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων θα υπάρξει επεξεργασία όλων των ζητημάτων, που σχετίζονται με τη συνεργασία στον τομέα της ενέργειας, ενώ η Ρωσία δεν υποσχέθηκε οικονομική βοήθεια, διότι ουδείς την ζήτησε», είπε ο Πεσκόφ.

Νωρίτερα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι είναι ευτυχής για το δημοσίευμα, πρόσθεσε όμως ότι η συμφωνία αυτή δεν θα έλυνε τα οικονομικά προβλήματα της χώρας.

«Είμαι ευτυχής γι' αυτό για την Ελλάδα», δήλωσε ο Σόιμπλε σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον. Όμως δεν πιστεύω ότι αυτό θα έλυνε τα προβλήματα που έχει η Ελλάδα όσον αφορά την εκπλήρωση των δεσμεύσεών της προς τους Ευρωπαίους εταίρους της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Advertisement 4

Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.


Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.





Κανοντας μια δωρεά συνεισφέρεις και εσυ στην προσπάθεια μας,
να συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε τις
υπηρεσίες μας.