Advertisement 1

Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Η σωτηρία καθενός περνά από τη σωτηρία των άλλων

Με το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναφέρει ότι η σωτηρία του καθενός περνά μέσα από την σωτηρία των άλλων.

«Ο κόσμος έχει γεμίσει ανθρώπους συμβιβασμένους με τη θνητότητα της ύπαρξής τους» αναφέρει στο μήνυμά του, καλώντας αντιθέτως να «χαρούμε για το υπαρκτό του συντετριμμένου Άδη, ο οποίος "αιχμαλωτίστηκε"
με την Ανάσταση».

«Χωρίς Αναστημένο Χριστό δεν έχει σημασία αν ο Άδης είναι υπαρκτός ή ανύπαρκτος. Χωρίς αναστημένο Χριστό ο κόσμος παραμένει ένας σφαλιστός τάφος» τονίζει στο αναστάσιμο μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

«Ο Άδης στη συμβολική γλώσσα της λατρείας μας είναι το κράτος του θανάτου, το μεταθανάτιο δεσμωτήριο των ψυχών. Ο σύγχρονος άνθρωπος δεν πιστεύει στον Άδη. Αφού αποπνευμάτωσε την φυσική και πολιτική ιστορία του, την τέχνη, την μόρφωση, την ίδια του τη ζωή, έχει πλέον αποπνευματώσει και τον θάνατο. Ο σύγχρονος άνθρωπος δεν έχει "σκοτώσει" μόνον τον Θεό, απονέκρωσε και τον θάνατο», επισημαίνει.

Τέλος, μας παροτρύνει «Να χαιρόμαστε για το υπαρκτό του συντετριμμένου Άδη. Να χαιρόμαστε για τις σταυρώσεις μας, τα βάσανα και τις οδύνες μας. Γιατί όλα αυτά, όποτε και αν συνέβησαν, όποτε συμβαίνουν και όποτε και αν συμβούν, θα ανήκουν στο χθες».

Οι τζιχαντιστές στο επίκεντρο του μηνύματος του Οικουμενικού Πατριάρχη

Με τη σκέψη στους χριστιανούς της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής που διώκονται και σφαγιάζονται από τζιχαντιστές, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος διακηρύσσει στο μήνυμά του για το Πάσχα ότι «διά της προκλήσεως του θανάτου του συνανθρώπου, διά της εκδικητικότητος κατά του ετέρου, του διαφορετικού, δεν βελτιώνεται ο κόσμος, ούτε επιλύονται τα προβλήματα των ανθρώπων».

«Κι ενώ εμείς χαρμοσύνως εορτάζομεν την Ανάστασιν του Κυρίου, ως πραγματικότητα ζωής και ελπίδος, πέριξ ημών, εν τω κόσμω, ακούομεν τας κραυγάς και τας απειλάς του θανάτου, τας οποίας εκτοξεύουν εκ πολλών σημείων της Γης εκείνοι οι οποίοι πιστεύουν ότι δύνανται να λύσουν τας διαφοράς των ανθρώπων διά της θανατώσεως των αντιπάλων, γεγονός το οποίο αποτελεί την μεγαλυτέραν απόδειξιν της αδυναμίας των», αναφέρει ο κ. Βαρθολομαίος.

«Τα προβλήματα επιλύονται αληθώς διά της αναγνωρίσεως και της τιμής της αξίας του προσώπου και διά του σεβασμού των δικαιωμάτων του. Και αντιστρόφως, τα παντός είδους προβλήματα δημιουργούνται και οξύνονται εκ της περιφρονήσεως του ανθρώπινου προσώπου και της καταπατήσεως των δικαίων αυτού, ιδιαιτέρως του αδυνάτου» υπογραμμίζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Advertisement 4

Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.


Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.





Κανοντας μια δωρεά συνεισφέρεις και εσυ στην προσπάθεια μας,
να συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε τις
υπηρεσίες μας.