Advertisement 1

Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Bild: Σχέδιο για πρόωρες εκλογές αν δεν υπαρξει συμφωνία


Η Ελληνική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο εκλογών σύμφωνα με την Bild. Οι δηλώσεις του υπουργού και η οργή των ευρωπαίων ηγετών.


Η Ελληνική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο εκλογών σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Bild, η οποία επικαλείται υπουργό της κυβέρνησης Τσιπρα ο οποίος σχολιάζει την πιθανότητα
προσφυγής στις κάλπες με το επιχείρημα «Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε».

Στόχος η αυτοδυναμία

Η εφημερίδα - επικαλούμενη πάντα τον υπουργό που δεν κατονομάζεται-  αναφέρει ότι ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται με 40% στις τελευταίες δημοσκοπήσεις και με αυτό το προβάδισμα σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων θα οδηγήσει τη χώρα του σε νέες εκλογές με σκοπό να κερδίσει την αυτοδυναμία του κόμματος του, να σχηματίσει νέα κυβέρνηση για να ενισχύσει έτσι την διαπραγματευτική του θέση απέναντι στους δανειστές. «Εάν η ΕΕ μείνει σταθερή στις θέσεις της πρέπει να αντισταθούμε γιατί ο ελληνικός λαός μας στηρίζει» σχολιάζει ο υπουργός. 

Φόβοι για «σίγουρη επανεκλογή που θα οδηγήσει σε Grexit

Η Bild αναφέρει ότι το σενάριο των εκλογών εξοργίζει τους ευρωπαίους ηγέτες και φιλοξενεί δήλωση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, γερμανού Αλεξάντερ Γκράφ: «Νέες εκλογές στην Ελλάδα θα αποτελέσουν ένα δημοψήφισμα για το Ευρώ και η σίγουρη επανεκλογή του ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει σε Grexit».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Advertisement 4

Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.


Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.





Κανοντας μια δωρεά συνεισφέρεις και εσυ στην προσπάθεια μας,
να συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε τις
υπηρεσίες μας.