Advertisement 1

Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Σήμερα 22 βαθμούς η θερμοκρασία - Με ήλιο το ψήσιμο του οβελία

ΠΗΓΗ
Ο ήλιος και η ζέστη κάνουν εμφανή την παρουσία τους - Παραμένει το βοριαδάκι στο Αιγαίο, χωρίς όμως να δημιουργεί προβλήματα στις συγκοινωνίες - Ακόμα καλύτερος ο καιρός το Πάσχα - Μικρότερη η φετινή έξοδος των εκδρομέων

Μπορεί να έφυγαν με κακοκαιρία στους προορισμούς τους, όμως, οι
εκδρομείς του Πάσχα συναντούν καλό καιρό, αφού οι μετεωρολόγοι για σήμερα, Μεγάλο Σάββατο, προβλέπουν ηλιοφάνεια και άνοδο της θερμοκρασίας στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Ανάλογος προβλέπεται ο καιρός του Πάσχα, με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει ακόμα περισσότερο. 

Αναλυτικότερα, το Μεγάλο Σάββατο προβλέπεται ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα. Αναλυτικά ο καιρός: 

Μακεδονία, Θράκη
καιρός: γενικά αίθριος.
άνεμοι: ασθενείς μεταβλητοί και στα ανατολικό από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 04 έως 20 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: γενικά αίθριος.
άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 08 έως 22 βαθμούς Κελσίου, στην Ηπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: γενικά αίθριος.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
θερμοκρασία: από 05 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: γενικά αίθριος και μόνο στην Κρήτη τις πρωινός ώρες θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση μετά το μεσημέρι.
θερμοκρασία: από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: γενικά αιθέριος και μόνο στα νότια τις πρώτες πρωινές ώρες θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια 7 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.
θερμοκρασία: από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
καιρός: γενικά αίθριος.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
θερμοκρασία: από 06 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
καιρός: γενικά αίθριος.
άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή του Πάσχα ο καιρός σε όλη τη χώρα θα είναι ηλιόλουστος, με τη θερμοκρασία ελαφρώς να αυξάνεται, ενώ και η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα από Δευτέρα θα γίνει με καλό καιρό, αν και αναμένονται τοπικές, ασθενείς βροχές στα δυτικά. 

Μικρότερη φέτος η έξοδος των εκδρομέων

Έως τη 1 μετά το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής, από τα διόδια των Αφιδνών προς τη Λαμία είχαν περάσει 23.164 αυτοκίνητα, αριθμός μειωμένος κατά 1,21% σε σχέση με πέρυσι οπότε έως την ίδια ώρα είχαν περάσει 22.883.

Μειωμένος κατά 4% περίπου ήταν και ο αριθμός των αυτοκινήτων που πέρασαν από τα διόδια της Ελευσίνας προς την Πελοπόννησο. Συγκεκριμένα, έως τη 1.00 μετά το μεσημέρι είχαν περάσει 30.000 αυτοκίνητα, ενώ πέρυσι τις ίδιες ώρες είχαν περάσει 33.000.

Την Μεγάλη Πέμπτη, ειδικά μετά το μεσημέρι, η κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη σε όλα τα μέσα μεταφοράς, ενώ αντίστοιχη ήταν και η κίνηση στις εθνικές οδούς.  

Από τα στοιχεία της Τροχαίας φέτος τη Μ. Πέμπτη πέρασαν από την Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου 77.640 οχήματα, ενώ πέρυσι την ίδια ημέρα είχαν περάσει 76.391 οχήματα.

Από την Αθηνών - Λαμίας φέτος τη Μ. Πέμπτη πέρασαν 52.872 οχήματα, ενώ πέρυσι πέρασαν 53.547 οχήματα.

Από τα διόδια της Αγίας Τριάδας στη Φθιώτιδα το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης διέρχονταν 60 ΙΧ το τρίλεπτο ενώ η κίνηση αναμένεται να είναι ιδιαιτέρως αυξημένη την Μ. Παρασκευή και το Μ. Σάββατο.
«Ανοιξαν» τα λιμάνια - Κανονικά τα πλοία για το Αιγαίο
Αρση του απαγορευτικού που ίσχυε από τη Μεγάλη Πέμπτη είχαμε το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, καθώς από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου τα πλοία φεύγουν για το κεντρικό Αιγαίο και την Κρήτη μετά τις 6 το απόγευμα, αναλόγως με τις προγραμματισμένες αναχωρήσεις. 

Συγκεκριμένα από το λιμάνι του Πειραιά για την Κρήτη τα δρομολόγια των πλοίων «Κνωσός Παλάς» για Ηράκλειο και «Κρήτη ΙΙ» για Χανιά αναχώρησαν μετά τις 9 το βράδυ.

Επίσης το Blue star 2 για Ρόδο, Κω, Θήρα αναχωρεί στις 10:30 το βράδυ, ενώ το "Blue Star Patmos" για Μυτιλήνη Χίο και Blue Star Νaxos για Κατάπολα, Κουφονήσια, Σχοινούσα, Ηρακλειά, Νάξο, Πάρο, Σύρο στις 10 το βράδυ.

Από το λιμάνι της Ραφήνας τα δρομολόγια των πλοίων για Μαρμάρι γίνονται κανονικά ενώ για τις Κυκλάδες τα πλοία αναχώρησαν μετά τις 6:30 το απόγευμα.

Πάντως τη Μεγάλη Τετάρτη, 08/04/2015, αναχώρησαν από το λιμάνι του Πειραιά για διάφορα νησιά του Αιγαίου 17.828 επιβάτες με 17 δρομολόγια πλοίων, έναντι 16.892 πέρυσι Μεγάλη Τετάρτη, 16/04/2014. Από το λιμάνι της Ραφήνας έγιναν τη Μεγάλη Τετάρτη, 08/04/2015, 9 δρομολόγια πλοίων ενώ αναχώρησαν 3.396 επιβάτες έναντι 4.330 πέρυσι, 16/04/2014. Αντιστοίχως από το λιμάνι του Λαυρίου πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη, 5 δρομολόγια, ενώ αναχώρησαν 1045 επιβάτες.

Σημειώνεται πως το λιμενικό σώμα συστήνει στους επιβάτες πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν τροποποιήσεις δρομολογίων.
Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες
Με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων, από και προς τα Καλάβρυτα, αλλά και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της περιοχής λόγω του χιονιού.Ειδικότερα, αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στην επαρχιακές οδούς Πατρών - Καλαβρύτων, μέσω Χαλανδρίτσας, Αιγίου - Καλαβρύτων, μέσω Πτέρης, Διακοπτού - Καλαβρύτων, μέσω της ιεράς μονής Μεγάλου Σπηλαίου, Καλαβρύτων - Κλειτορίας μέσω Λουσών και Ακράτας – Ζαρούχλας.

Επίσης, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στους επαρχιακούς δρόμους, που οδηγούν προς το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων.

Εκτακτα μέτρα της τροχαίας - Απαγορεύεται η κίνηση των φορτηγών

Ενισχυμένα θα είναι τα μέτρα αστυνόμευσης και τροχαίας κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα, σε όλη τη χώρα. Παράλληλα, θα εντατικοποιηθούν οι αστυνομικοί έλεγχοι για την παράνομη κατασκευή, διακίνηση, εμπορία και χρήση κροτίδων και βεγγαλικών.

Για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών και την πρόληψη ατυχημάτων, ενισχυμένα μέτρα θα ληφθούν από τις υπηρεσίες Τροχαίας, σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας.
Συγκεκριμένα, θα είναι ενισχυμένη η αστυνομική παρουσία και η αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα, ενώ θα είναι αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων καθώς και σε αεροδρόμια, λιμάνια και σταθμούς.

Παράλληλα, τίθεται σε ισχύ απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου για την περίοδο των εορτών του Πάσχα, με στόχο την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας ως εξής:

Τη Δευτέρα 13 Απριλίου, για το ρεύμα εισόδου στα αστικά κέντρα και από τις 15.00 έως 22.00, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:
-Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών- Κορίνθου- Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας.
-Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης- Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας μέχρι τη Λάρισα, από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).
-Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών- Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.
-Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας- Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών- Θεσσαλονίκης.
-Στην Εθνική Οδό Καβάλας- Θεσσαλονίκης, από τη γέφυρα Στρυμόνα μέχρι την διασταύρωση Ρεντίνας.
Την Τρίτη 14 Απριλίου, για το ρεύμα εισόδου και από τις 11.00 έως 21.00, θα ισχύουν απαγορεύσεις:
Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών- Κορίνθου- Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας.
Την ημέρα του Πάσχα Κυριακή 12 Απριλίου δεν θα ισχύσουν απαγορεύσεις.

Συμβουλές για όσους φύγουν από το σπίτι

-Πριν φύγετε για διακοπές βεβαιωθείτε ότι οι πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού σας είναι καλά ασφαλισμένα.
-Ενημερώστε για την απουσία σας µόνο συγγενικά και φιλικά σας πρόσωπα ή τους γείτονες που εμπιστεύεστε, για να επιβλέπουν την οικία σας και αν υπάρχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι και το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής σας.
-Μην αφήνετε σημειώματα για το πότε πρόκειται να επιστρέψετε ή για το πόσο καιρό θα απουσιάζετε.
-Μην αφήνετε μηνύματα έξω από την πόρτα ή γραμματοκιβώτια υπερπλήρη από έντυπα και περιοδικά στο κεφαλόσκαλο. Είναι «κράχτες» της απουσίας σας. Αποφύγετε επίσης να αφήνετε σκάλες, έπιπλα ή άλλα ογκώδη πράγματα στον κήπο σας, που θα βοηθήσουν τον επίδοξο δράστη στην αναρρίχησή του.
-Το σπίτι ή το διαµέρισµά σας να µη δείχνει «εντελώς κλειστό», υποδηλώνοντας έτσι την απουσία σας.
-Τοποθετήστε, εάν είναι δυνατόν, χρονοδιακόπτη αυτόματου φωτισμού.
-Ενεργοποιείστε, εάν υπάρχει, το σύστημα συναγερμού.
-Μην αφήνετε μεγάλα χρηματικά ποσά ή αντικείμενα αξίας στο σπίτι σας.
-Σε περίπτωση που ενημερωθείτε από γείτονες, φιλικά ή συγγενικά σας πρόσωπα ότι παρατηρούν κάτι ύποπτο στην οικία σας, µη διστάσετε να ειδοποιήστε το 100 ή το Αστυνομικό τµήµα της περιοχής σας.
-Σε περίπτωση κλοπής, ειδοποιήστε το 100 ή το Τµήµα Ασφαλείας σας περιοχής σας.
Τι να προσέξετε στο ταξίδι
-Μην αφήνετε ποτέ εκτεθειμένα, τσάντα, πορτοφόλι, χρήματα, πιστωτικές κάρτες, κλειδιά μηχανής ή αυτοκινήτου, όπου κι αν βρίσκεστε.
-Μην αφήνετε ποτέ ασυνόδευτες τις αποσκευές σας, παρά μόνον όταν μπορείτε να τις ασφαλίσετε σε κάποιο χώρο υποδοχής.
-Σε περίπτωση μετακινήσεών σας με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μην έχετε μαζί σας μεγάλα χρηματικά ποσά.
-Να πραγματοποιείτε τις συναλλαγές σας στα Μηχανήματα Ανάληψης Χρημάτων (ΑΤΜ) με μεγάλη προσοχή και διακριτικότητα.
-Στην περίπτωση που χρησιμοποιείτε δικό σας μεταφορικό μέσο (αυτοκίνητο ή μηχανή), μην αφήνετε πολύτιμα αντικείμενα σ' αυτό ή τοποθετήστε αυτά σε μη ορατό σημείο.
-Μην αφήνετε ποτέ τα κλειδιά της μηχανής ή του αυτοκινήτου σας επάνω σ' αυτά, ακόμη και εάν πρόκειται να λείψετε για ελάχιστο χρόνο.
-Να φροντίζετε πάντοτε να παρκάρετε σε οδούς, εάν είναι δυνατόν καλά φωτιζόμενες τις νυκτερινές ώρες και ποτέ σε ερημικά μέρη. Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάτε να ενεργοποιείτε το σύστημα συναγερμού, εφόσον διαθέτετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Advertisement 4

Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.


Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.





Κανοντας μια δωρεά συνεισφέρεις και εσυ στην προσπάθεια μας,
να συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε τις
υπηρεσίες μας.