Advertisement 1

Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Αυτοκτόνησε πολιτικός αντίπαλος του Μαδούρο στη φυλακή

Τέλος στη ζωή μέσα στη φυλακή όπου κρατείτο έβαλε ένας πολιτικός αντίπαλος του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολά Μαδούρο, ανακοίνωσε σήμερα…
το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας αυτής. Ο Ροντόλφο Γκονζάλεζ, 64 ετών, είχε φυλακιστεί με τις κατηγορίες για παρακίνηση
βίας στους δρόμους ενάντια της σοσιαλιστικής κυβέρνησης.

Εξοργισμένα μέλη της αντιπολίτευσης απαίτησαν λεπτομέρειες σχετικά με το θάνατο του Γκονζάλεζ, ο οποίος είχε καταδικαστεί τον περασμένο Απρίλιο κατηγορούμενος για απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης μέσω μαζικών διαδηλώσεων. Δεν είχε ανακοινωθεί καταδικαστική απόφαση εναντίον του.

«Ο Ροντόλφο Γκονζάλεζ αφαίρεσε την ίδια του τη ζωή δι’ απαγχονισμού», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Γκουστάβο Γκονζάλεζ. Το γραφείο του εισαγγελέα ανακοίνωσε ότι ερευνά τις συνθήκες του θανάτου του.

Η κόρη του Γκονζάλεζ δήλωσε ότι ο ίδιος το τελευταίο διάστημα ήταν πολύ αγχωμένος καθώς υπήρχαν υποψίες για ενδεχόμενη μεταφορά του σε κοινές φυλακές της χώρας, οι οποίες είναι συνήθως γεμάτες μέλη συμμοριών, όπλα, ναρκωτικά και βία. Οι εικασίες για μεταφορά του σε άλλη φυλακή είναι ψευδείς, υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών, στον οποίο οι ΗΠΑ επέβαλαν πρόσφατα κυρώσεις για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ως επικεφαλής της κρατικής υπηρεσίας πληροφοριών Sebin.

Advertisement 4

Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.


Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.





Κανοντας μια δωρεά συνεισφέρεις και εσυ στην προσπάθεια μας,
να συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε τις
υπηρεσίες μας.