Advertisement 1

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ : Επιστολή - προειδοποίηση Τσίπρα προς τη Μέρκελ

Επιστολή -προειδοποίηση ότι θα είναι αδύνατον για την Αθήνα να εκπληρώσει τις άμεσες δανειακές υποχρεώσεις της, αν η ΕΕ δεν καταφέρει να παράσχει κάποια βραχυπρόθεσμη οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα, είχε στείλει στη
Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ ο Αλέξης Τσίπρας, όπως αποκαλύπτουν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times, το οποίο υπογράφει ο Πίτερ Σπίγκελ.

Το γράμμα έχει ημερομηνία 15 Μαρτίου, πριν δηλαδή κλειστεί το σημερινό ραντεβού Μέρκελ - Τσίπρα στο Βερολίνο και πριν οριστικοποιηθεί το δείπνο της επταμερούς μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες την περασμένη Πέμπτη. Ερχεται, όπως επισημαίνει ο δημοσιογράφος, σε μια χρονική στιγμή που κορυφώνεται η ανησυχία για το κατά πόσον η Ελλάδα θα είναι σε θέση να πληρώσει συντάξεις και μισθούς στο τέλος του μήνα, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να ξεμείνει από ρευστό στο τέλος Απριλίου.
Ο κ. Τσίπρας προειδοποιεί ότι η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να επιλέξει ανάμεσα στην αποπληρωμή των δανείων που οφείλει η χώρα μας, κυρίως στο ΔΝΤ, ή στις κοινωνικές δαπάνες. Μάλιστα ο Ελληνας πρωθυπουργός επιρρίπτει ευθύνες στην ΕΚΤ για τον περιορισμό στην έκδοση εντόκων γραμματίων καθώς και στην Ευρωζώνη, η οποία αρνήθηκε να καταβάλει οποιαδήποτε οικονομική ενίσχυση προς την Αθήνα προτού αυτή εφαρμόσει έναν νέο γύρο οικονομικών μεταρρυθμίσεων.
«Δεδομένου ότι η Ελλάδα δεν έχει πρόσβαση στις αγορές σε συνδυασμό με τους περιορισμούς της ΕΚΤ και τις καθυστερήσεις εκταμίευσης, θα ήταν αδύνατον για οποιαδήποτε κυβέρνηση να εξυπηρετήσει το χρέος της», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή. «Με τη συγκεκριμένη επιστολή σάς ζητώ να μην επιτρέψετε σε ένα ασήμαντο ζήτημα ταμειακής ρευστότητας και μια συγκεκριμένη ''θεσμική αδράνεια'' να αποτελέσει μεγάλο πρόβλημα για την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη», συμπληρώνει.
Ο πρωθυπουργός κλείνει την πεντασέλιδη επιστολή του αναφέροντας ότι «η Αθήνα δεσμεύτηκε για εκπλήρωση των υποχρεώσεών της σε ένδειξη καλής πίστης και στενής συνεργασίας με τους εταίρους».

Advertisement 4

Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.


Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.





Κανοντας μια δωρεά συνεισφέρεις και εσυ στην προσπάθεια μας,
να συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε τις
υπηρεσίες μας.