Advertisement 1

Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ ΚΑΤΑ 100% ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Στ.Ε

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ


Από το «περιβάλλον » του ΥΕΘΑ κ. Καμμένου Πάνου πληροφορηθήκαμε ότι εγκρίθηκε και προσυπογράφηκε από τον κ. Υπουργό το Προσχέδιο του Νόμου για την πλήρη εφαρμογή –κατά 100%- της υπ. αριθμ. 2192/2014 Αποφάσεως της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας (Στ.Ε) για το... στρατιωτικό
μισθολόγιο.

Εκτιμάται ότι την 27 Μαρτίου ή λίγες ημέρες αργότερα θα κατατεθεί, μετά και από την υπογραφή από τους αρμόδιους Υπουργούς, για ψήφιση σε νόμο στην Βουλή, για την χορήγηση του υπολοίπου 50% της Αποφάσεως, δεδομένου ότι το πρώτο 50% χορηγείται, όπως και στους δικαστικούς, από 1 Ιουλίου 2014 και δίδονται επίσης σε 36 μηνιαίες δόσεις τα αναδρομικά των 23 μηνών, δηλαδή του χρονικού διαστήματος 1 Αυγ.2012 μέχρι 30 Ιουν.2014.

Από άλλες πηγές πληροφορηθήκαμε ότι υπάρχει κάποιος προβληματισμός κυρίως από τον ΑΝΥΕΘΑ κ. Ήσυχο για το ακριβή χρόνο της εφαρμογής του νόμου, που θα ψηφισθεί. Πάντως η προσωπική μας γνώμη είναι, ότι οι στρατιωτικοί θα πρέπει να επανέλθουν στο μισθολογικό – συνταξιοδοτικό καθεστώς του Ιουλίου 2012, ώστε να καταργηθούν οι επαχθείς διατάξεις για μειώσεις και εισφορές διαφόρων νόμων και κυρίως του νόμου 4093/2013, που πραγματοποιήθηκαν μόνο για τους στρατιωτικούς συνταξιούχους - και όχι για τους εν ενεργεία στρατιωτικούς, δηλαδή κρατήσεις - μειώσεις από το πρώτο μάλιστα ευρώ μετά την αφαίρεση διαφόρων ποσών από την σύνταξή τους, που είχε μειωθεί σε ποσοστό πάνω από 50%!

Τώρα όσον αφορά τον χρόνο χορηγήσεως το πλέον ευνοϊκό για τους στρατιωτικούς θα ήταν να έχει εφαρμογή ο νόμος -έστω σταδιακά- από 1 Ιουλίου 2015 ή από 1 Σεπτ.2015 σταδιακά ή έστω από 1 Ιαν.2016, αν βέβαια υπάρχει πραγματική και όχι «εικονική» οικονομική «στενότητα» για όλες τις αντίστοιχες επαγγελματικές τάξεις πχ. των δικαστών κλπ., αλλά οπωσδήποτε θα πρέπει να υπάρχει στον νόμο και η απαραίτητη διάταξη για την ρύθμιση των αναδρομικών –σταδιακά βέβαια– από 1 Αυγ.2012 μέχρι την έναρξη εφαρμογής του νόμου, όπως συνέβη με το πρώτο 50% που δόθηκε από την προηγουμένη Κυβέρνηση.

( ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 - Αντγος εα Ν. Ναούμ)

Advertisement 4

Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.


Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.





Κανοντας μια δωρεά συνεισφέρεις και εσυ στην προσπάθεια μας,
να συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε τις
υπηρεσίες μας.