Advertisement 1

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Βαρουφάκης: Κοροϊδεύουμε τον Λαό και λέμε την τρόικα «θεσμούς» για να μην έρθει η Χρυσή Αυγή!

Συνέντευξη στον ΑΝΤ1 και στον Παπαδάκη έδωσε σήμερα το πρωί ο υπουργός οικονομικών της συγκυβερνήσεως ΣΑΝΕΛ, Γιάννης Βαρουφάκης. Υπήρξε δε εξαιρετικά ακριβής στα λεγόμενά του, αποκαλύπτοντας σε όλους τους Έλληνες πολίτες το πραγματικό παρασκήνιο της
«διαπραγμάτευσης».
Βεβαίως δεν είπε ευθαρσώς την πλήρη αλήθεια, όμως από τα λεγόμενά του ο καθείς μπορεί ευκόλως να συμπεράνει τι έγινε στα αλλεπάλληλα Eurogroup που προηγήθηκαν της συμφωνίας.

Προσπαθώντας να αποκρυπτογραφήσουμε τα λεγόμενα Βαρουφάκη έχει αξία να θυμηθούμε εν τάχει ότι η χώρα συνεχίζει και κυβερνάται με email, θα δεχθεί συντόμως επίσκεψη της τρόικα για αξιολόγηση και έχει υπογράψει ήδη την παράταση του μνημονίου, εν αναμονή του τρίτου μνημονίου, σχετικά με το οποίο ήδη έχει «ανάψει» η συζήτηση. Όμως η κυβέρνηση και οι διεθνείς τοκογλύφοι έχουν κοινώς αποδεχθεί ότι η τρόικα εφεξής θα λέγεται «θεσμοί», ενώ το μνημόνιο θα αποκαλείται «συμφωνία». Ο Βαρουφάκης εξηγεί τους λόγους για τα «βαφτίσια»:

"Ένα από τα πράγματα που μου ειπώθηκε, είναι ότι οι εκλογές δεν αλλάζουν τίποτα.  Είστε σε ένα μνημόνιο και πρέπει να το εφαρμόσετε. Αν συμφωνούσαμε και λέγαμε ότι η Δημοκρατία έχει καταργηθεί λόγω της κρίσης θα κάναμε μεγάλο δώρο στη Χρυσή Αυγή και σε όλους τους Αντιευρωπαϊστές"

Έτσι ο Βαρουφάκης, από κοινού με τον Σόιμπλε και την Μέρκελ, αποφάσισαν διά τον φόβο της Χρυσής Αυγής ότι η Δημοκρατία «δεν καταργήθηκε», αφού εξαιτίας των εκλογών οι παλιοί γνώριμοι άλλαξαν ονόματα. Στην συνέχεια επεξήγησε προς τους Έλληνες πολίτες τι ακριβώς συνέπειες θα έχει για την ζωή των Ελλήνων πολιτών η «διαπραγματευτική» τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, επαναλαμβάνοντας ουσιαστική την ρήση του στο Bloomberg ότι ο κόσμος θέλει περισσότερο αξιοπρέπεια, παρά λεφτά και δουλειές.

Οπότε και οι μισθοί θα κόβονται και οι συντάξεις θα μειώνονται, αλλά η κυβέρνηση θα ανακτά την «αξιοπρέπεια» του κοσμάκη που θα αυτοκτονεί, αφού θα λέει ότι κόβονται «επιδόματα». Βεβαίως αυτό δεν θα μειώσει τις αυτοκτονίες ή την απελπισία, αλλά αυτά έτσι και αλλιώς δεν φτάνουν ποτέ να γίνουν θέμα στα δελτία ειδήσεων, ώστε να τα μάθει ο κοσμάκης και να έχει πολιτικό κόστος στην κυβέρνηση.

Advertisement 4

Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.


Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.





Κανοντας μια δωρεά συνεισφέρεις και εσυ στην προσπάθεια μας,
να συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε τις
υπηρεσίες μας.