Advertisement 1

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Οι δέκα πιο πλούσιοι άνθρωποι στη Κίνα

Με περιουσία να κυμαίνεται από τα 13 έως 30,6 δισεκατομμύρια δολάρια και ηλικιακό εύρος από τα 43 έως τα 91 έτη, η δεκάδα των πλουσιότερων ανθρώπων της Κίνας, αποτελείται από επιχειρηματίες αυτοδημιούργητους στο χώρο της καινοτομίας. 

Πρώτος στη κατάταξη έρχεται ο Λο Κα Σινγκ με περιουσία να ξεπερνά τα 30,6 δισεκατομμύρια
δολάρια. Δεύτερος είναι ο Λι Σάου Κι, ο οποίος δραστηριοποιείται στο κλάδο των ακινήτων με περιουσία στα 26,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στην τρίτη θέση με περιουσία 26,5 δισεκατομμύρια δολάρια βρίσκεται ο ιδρυτής και επικεφαλής  της Alibaba, της μεγαλύτερης πλατφόρμας ηλεκτρονικών πωλήσεων στον κόσμο, Τζακ Μα, που μετά την είσοδο στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης υπήρξε ραγδαία αύξηση των κερδών του. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο 60χρονος Γουάνγκ Τζιανλίν με συμφέροντα στην αγορά ακινήτων και περιουσία 25,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθούν οι: Λέι Τζουν από τον κλάδο των καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών Xiaomi με περιουσία 25,4 δισεκατομμύρια δολάρια, Ρόμπιν Λι, πρόεδρος του κοινωνικού δικτύου Baidu, και ο Πόνι Μα ιδιοκτήτης της Tencent Holdings στην έβδομη θέση. 

Στην όγδοη θέση είναι ο γηραιότερος Κινέζος μεγιστάνας και «βασιλιάς της ζάχαρης»  Ρόμπερτ Κουόκ με 15 δισεκατομμύρια δολάρια. Στην ένατη θέση είναι ο 89χρονος Τσενγκ Γιου Τουνγκ με πολύπλευρο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο και περιουσία 15 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τη δέκατη θέση καταλαμβάνει ο μεγιστάνας των καζίνο, ο 85χρονος Λούι Τσε Γου με 12,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Wealth-X, τη Χρονιά της Κατσίκας θα παρατηρηθεί κοινωνική κινητικότητα με αύξηση του πλούτου και των επενδύσεων. Αποτέλεσμα αυτής της κινητικότητας θα είναι η αύξηση της φιλανθρωπική δράσης σε κοινωνικό επίπεδο αλλά και η είσοδος στο χρηματιστήριο σε επιχειρηματικό επίπεδο.

Advertisement 4

Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.


Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.





Κανοντας μια δωρεά συνεισφέρεις και εσυ στην προσπάθεια μας,
να συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε τις
υπηρεσίες μας.