Advertisement 1

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Επίσημη επίσκεψη του Έλληνα Υπουργού Άμυνας Πάνου Καμένου στο Αμπού Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Την πρώτη του επίσκεψη σε χώρες του αραβικού κόσμου, πραγματοποιεί με την ιδιότητα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, ο κ. Πάνος Καμμένος, ο οποίος θα παραστεί την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου στην τελετή έναρξης της λειτουργίας της Διεθνούς Εκθέσεως Αμυντικού Υλικού «IDEX 2015», γίνεται στο Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Ο Έλληνας Υπουργός, ο οποίος συνοδεύεται από
τους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο και ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, θα παραστεί στην έκθεση αυτλη που αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση αμυντικού υλικού στη Μέση Ανατολή και στον Αραβικό κόσμο και μία από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως, μετά από σχετική επίσημη πρόσκλήση του ομολόγου του των ΗΑΕ και αναμένεται να έχει επαφές με ομολόγους του.

Όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, πρόθεσή του είναι να επισκεφτεί τα περίπτερα όλων των Ελληνικών Αμυντικών εταιρειών, κρατικών και ιδιωτικών, κάτι αυτονόητο μεν, αλλά που πολλοί δεν έκαναν στο παρελθόν, ιδίως προς τις ιδιωτικές αμυντικές εταιρείες, για να μην…»παρεξηγηθούν», όπως υποστηριζόταν τότε.

Από την πλευρά του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωσταράκος θα έχει σειρά επαφών τόσο με τον ομόλογό του των ΗΑΕ, όσο και με άλλων Αραβικών κρατών, για την ενίσχυση των εξαιρετικών διμερών αμυντικών συμφωνιών των Ελληνικών ΕΔ με τις χώρες του Κόλπου.

Ενώ, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Αποστολάκης θα έχει επαφές με τον ομόλογό του, του Ναυτικού των Εμιράτων, για να διερευνήσει τρόπους για την δωρεά από μέρους του του μεγάλου αποθέματων αμοιβών (=ανταλλακτικών) από τις δύο φρεγάτες τύπου «Standard» του Ναυτικού της χώρας αυτής που αποσύρρονται από την ενεργό υπηρεσία, προκειμένου έτσι να ληθεί το σοβαρό αυτό πρόβλημα για τις ιδίου τύπου ελληνικές φρεγάτες κλάσεως «Έλλη» που επιχειρούν στο ΠΝ, καθώς οι Ολλανδοί κατασκευαστές τους έχουν αποσύρει προ πολλού τον συγκεκριμένο τύπο.

Πηγή: parapolitika.gr

Advertisement 4

Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.


Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.





Κανοντας μια δωρεά συνεισφέρεις και εσυ στην προσπάθεια μας,
να συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε τις
υπηρεσίες μας.