Advertisement 1

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Στα λευκά η Αθήνα. Κλειστά σχολεία και δρόμοι

Στα λευκά ντύθηκε  ο λόφος του Λυκαβηττού. Ακόμη και στα νότια προάστια της Αθήνας η χιονόπτωση ήταν έντονη που το έστρωσε. Χιόνια στα βόρεια προάστια, παγετός και χαμηλές θερμοκρασίες. Σε πολλά σημεία ο δρόμος  έχει πιάσει πάγο και είναι ολισθηρός.

Λευκό τοπίο και στους  Αγίους Αναργύρους, κάτι σπάνιο για τους κατοίκους. Έντονη χιονόπτωση και στο Παγκράτι που άσπρισε και
αυτό.

Λόγω του χιονιού είναι κλειστοί οι δρόμοι:

Στην Πάρνηθα, από το τελεφερίκ και πάνω.

Στην περιφερειακή οδό Πεντέλης - Νέας Μάκρης, από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, μέχρι τον Άγιο Πέτρο.

Στην Κατεχάκη στα φανάρια του Καρέα.

Σην παλιά Εθνική οδό Αθηνών – Θηβών.

Λόγω του χιονιού και του πάγου έχει ήδη από χθες ανακοινωθεί ότι θα είναι κλειστά πολλά σχολεία σε δήμου της Αττικής

Έτσι, κλειστά σχολεία στους Δήμους Πεντέλης και Παλλήνης.

Με απόφαση του δημάρχου Παλλήνης κ. Αθανάσιου Ζούτσου, την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου δεν θα λειτουργήσουν όλες οι εκπαιδευτικές μονάδες Πρωτοβάθμιας - Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι Παιδικοί και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Παλλήνης, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Σε ό,τι αφορά στα Ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, η απόφαση εναπόκειται στην κρίση των Διευθυντών τους. Στο πλαίσιο της αναστολής λειτουργίας των σχολείων του Δήμου Παλλήνης, κλειστό θα παραμείνει και το Κοινωνικό Φροντιστήριο. Τα μαθήματα θα συνεχιστούν κανονικά την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015.

ΣτιςΑφίδνες, το Καπανδρίτι, τα Βίλια και το Πολυδένδρι, στο Πικέρμι και στο Νταού Πεντέλης.

Στα Βριλήσσια αλλά και στο Διόνυσο θα ανοίξουν τα σχολεία στις 10.00.

Ανοιχτά τα σχολεία στον Ωρωπό, ενώ στις 09:00 τα σχολεία στον Δήμο Μάνδρας

Η πρόγνωση του καιρού

Σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένουμε από σήμερα το μεσημέρι, με άνοδο της θερμοκρασίας και ασθενείς χιονοπτώσεις στην ανατολική ηπειρωτική και νησιωτική χώρα οι οποίες από το απόγευμα θα περιοριστούν στην Κρήτη. Οι άνεμοι βόρειοι που θα φτάσουν τα 8 μποφόρ στο αιγαίο.

Ειδικότερα οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι ο Βόλος, η Λαμία, η Ιστίαια, η Κύμη, η Χαλκίδα, η Κάρυστος, η Αττική,  η Θήβα, η Λιβαδειά, η Κόρινθος, η Νεμέα, η Άνδρος, η Τήνος, η Νάξος, τα Χανιά, το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο, η Ρόδος, η Κάσος, η Κάρπαθος και η Κως.

Στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες με χιονόνερο ή ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως στα βόρεια, μετά το μεσημέρι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι με ένταση 4 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 07 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια και στα ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με ανέμους βόρειους βορειοδυτικούς με ένταση 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -02 έως 06 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι εντάσεως 3 με 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -03 έως 07 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι εντάσεως 3 με 4 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 13 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησος θα υπάρξουν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με χιονόνερο ή ασθενείς χιονοπτώσεις, κυρίως στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Μετά το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι εντάσεως 4 με 6 και στα ανατολικά και νοτιά τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 01 έως 08 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα υπάρξουν νεφώσεις με χιονόνερο ή ασθενείς χιονοπτώσεις που από το απόγευμα θα περιοριστούν στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με χιονόνερο ή ασθενείς χιονοπτώσεις, ωστόσο βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι με ένταση 6 με 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 10 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο

Περιμένουμε σιγά σιγά από τα δυτικά οι νεφώσεις να πυκνώνουν με τοπικές βροχές κυρίως το απόγευμα στο Ιόνιο και τη δυτική Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές - νοτιοδυτικές διεθύνσεις 3 με 4 μποφόρ ενώ οι βοριάδες θα εξακολουθήσουν στο Αιγαίο να φτάνουν τα 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.

Την Κυριακή στα δυτικά περιμένουμε βροχές και σποραδικές καταιγίδες ενώ στις υπόλοιπες περιοχές περιμένουμε λίγες νεφώσεις που θα πυκνώνουν. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο ενώ οι άνεμοι θα γυρίσουν σε νοτιάδες 5 με 6 μποφόρ.

Advertisement 4

Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.


Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.





Κανοντας μια δωρεά συνεισφέρεις και εσυ στην προσπάθεια μας,
να συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε τις
υπηρεσίες μας.