Advertisement 1

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

«Χρυσή» ανακάλυψη στην Κρήτη!

Πηγη
Πολλά τα άρθρα που κυκλοφορούν αυτές τις ημέρες για την ανακάλυψη χρυσού στην Κρήτη. Όποιος δεν έτυχε να διαβάσει κάποιο από αυτά ας ρίξει μια ματιά στο κείμενο που ακολουθεί.
Τρείς γυναίκες, αρχοντικής καταγωγής, οι οποίες ανακαλύφθηκαν σε ανασκαφή στην Ελευθέρνα του Ψηλορείτη, είναι γεμάτες από
χρυσό. Οι γυναίκες πιθανολογείται ότι έχουν ηλικία 2,900 χρόνων.
Οι ανασκαφές στην περιοχή αρχικά έφεραν στο φως κάποια τετράγωνα οικοδομήματα τα οποία θύμιζαν τους μυκηναϊκούς τάφους, οι οποίοι στη συνέχεια έφεραν στο φώς τρείς γυναίκες που έμοιαζε σαν να είχαν ταφεί η μια πάνω στην άλλη.
Το έδαφος στο σημείο αυτό είχε πάρει ένα διαφορετικό χρώμα αφού πιθανόν να είχε αναμιχθεί με κάποια άλλα υλικά από τα ενδύματά τους ή να ήταν ο χρυσός τον οποίο έφεραν πάνω τους οι γυναίκες.

Οι γυναίκες, από τα οστά τους, βρέθηκε ότι είχαν ηλικία περίπου 65 ετών η μια ενώ οι άλλες δυο ήταν περίπου 16 ετών η κάθε μια.

Στον χώρο γύρω από τις γυναίκες υπήρχαν πολλά χρυσά κοσμήματα διαφόρων ειδών, όπως βραχιόλια και κολιέ. Τα κοσμήματα έφεραν πάνω τους κάποιες φιγούρες ζώων, για παράδειγμα τη μορφή ενός λιονταριού διακοσμημένο με πολύτιμους λίθους και πέτρες, υλικά σπάνια για την εποχή εκείνη.
Παρά τις εκατοντάδες αρχαιολογικές ανασκαφές που πραγματοποιούνται στο νησί της Κρήτης, είναι η 3η φορά που έρχονται στο φώς τόσο πολύτιμα ευρήματα. Τέλος, είναι πιθανόν οι γυναίκες αυτές, λόγω της σπανιότητας των κοσμημάτων τους, να άνηκαν σε υψηλή κοινωνική τάξη και να ήταν πριγκίπισσες.

Advertisement 4

Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.


Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.





Κανοντας μια δωρεά συνεισφέρεις και εσυ στην προσπάθεια μας,
να συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε τις
υπηρεσίες μας.