Advertisement 1

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Νέα διαρροή καταθετών στην Ελβετία – 2.148 Έλληνες με 2,5 δισ. δολάρια...

«Πρόσωπα που συνδέονται με δικτάτορες, εμπόρους όπλων και φοροφυγάδες πελάτες της HSBC» είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ Center for Public Indegrity που παρουσιάζει την νέα διαρροή λίστας με μεγαλοκαταθέτες στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία.

Η αποκαλυτπική έρευνα δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του International Consortium of Investigative Journalists και έχει όπως είναι φυσικό
και έντονο άρωμα ελληνικό.

Σύμφωνα με την αποκαλυπτική έρευνα υπάρχουν 2,148 πελάτες που συνδέονται με την Ελλάδα εκ των οποίων το 41% έχει ελληνικό διαβατήριο.

Συνολικά σύμφωνα με το ρεπορτάζ το ποσό που έχουν στις καταθέσεις τους στην HSBC οι Έλληνες ανέρχεται στα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Από τους λογαριασμούς των Ελλήνων, οι 1.565 άνοιξαν την περίοδο 1974 έως το 2006.

Η Ελλάδα κατατάσεται 28η χώραμε βάση το ύψος των καταθέσεων ενώ ο μεγαλύτερος λογαριασμός έλληνα καταθέτη είναι 525.4 εκατομμύρια ευρώ.

Το μοναδικό όνομα που εμφανίζεται στην νέα λίστα που έχει ονομαστεί Swiss Leaks είναι αυτό του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Όσον αφορά τώρα τους επώνυμους από άλλες χώρες, στις λίστες αναφέρονται τα ονόματα: Βαλεντίνο Ρόσι (πρωταθλητής μοτοσικλέτας), ο Βαλεντίνο (σχεδιαστής μόδας), ο Φιλ Κόλινς (μουσικός), ο Rachid Mohamed Rachid (υπουργός μεταφορών – Αίγυπτος), ο βασιλιάς του Μαρόκο Μοχάμεντ, ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα, ο διάσημος φωτογράφος Χέλμουτ Νιούτον, η Τζόαν Κόλινς, ο διάσημος ηθοποιός Κρίστιαν Σλέιτερ, ο Álvaro Noboa (Πολιτικός – Εκουαδόρ), ο Πατριάρχης Εκκλησίας της Αρμενίας Καρέκιν,

Advertisement 4

Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.


Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.





Κανοντας μια δωρεά συνεισφέρεις και εσυ στην προσπάθεια μας,
να συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε τις
υπηρεσίες μας.