Advertisement 1

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Κοινωφελής Εργασία 2015: Πότε θα ξεκινήσει το πρόγραμμα για τις 52.818 θέσεις


Στα μέσα της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθεί τελικώς η έναρξη του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας για 52.818 θέσεις ανέργων χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές.

Το πρόγραμμα θα τρέξει μέσω του ΟΑΕΔ καθώς η νέα αναπληρωτής υπουργός Ρ. Αντωνοπούλου που έχει στα χέρια της την τελική πρόσκληση του ΟΑΕΔ αναμένεται μέσα στα επόμενα 24ωρα να
ανάψει το πράσινο φώς για να αρχίσουν οι άνεργοι να υποβάλουν τις αιτήσεις τους βάσει και των οποίων θα επιλεγούν ανάλογα με τα μόρια που θα συγκεντρώσουν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελέυθερος Τύπος» Η νέα αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας έχει καταλήξει στην εκκίνηση της κοινωφελούς εργασίας και μάλιστα το συντομότερο δυνατό, και χωρίς αυτή τη στιγμή να εξετάζει αλλαγές στο πρόγραμμα που ήδη έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Η επιμήκυνση των συμβάσεων από 5 σε 9 ή ακόμη και η αύξηση των δικαιούχων απαιτεί τροποποίηση νόμου, και στην πράξη νέο πρόγραμμα που θα χρειαστεί χρόνο για να σχεδιαστεί από την αρχή!
Κοινωφελής Εργασία 2015: Υπολογίστε τα μόρια σας
Προ του κινδύνου λοιπόν να χαθούν κρίσιμοι μήνες στη μάχη κατά της ανεργίας, η κ. Αντωνοπούλου προσανατολίζεται στο να δώσει το πράσινο φως για την κοινωφελή εργασία των 53.192 ανέργων οι οποίοι θα καλύψουν πάγιες ανάγκες σε υπουργεία, οργανισμούς, ασφαλιστικά ταμεία, περιφέρειες και Δήμους.
Οι άνεργοι κατατάσσονται σε Προσωρινό Πίνακα Κατάταξης Ανέργων, με βάση τα ακόλουθα αντικειμενικά κριτήρια:
  • Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου με ανώτατο όριο τους 36 μήνες
  • Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων, με ανώτατο όριο τους 36 μήνες
  • Ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό
  • Ηλικία
  • Αριθμός ανήλικων τέκνων.


Advertisement 4

Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.


Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.





Κανοντας μια δωρεά συνεισφέρεις και εσυ στην προσπάθεια μας,
να συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε τις
υπηρεσίες μας.