Advertisement 1

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Συγκλονιστικό: Mάνα ζητά να δώσει την ζωή της στους τζιχαντιστές


Προκειμένου να σωθεί το παιδί της, τον οποίον κρατούν όμηρο

Η μητέρα ενός από τους δύο Ιάπωνες που παρουσιάζονται ως όμηροι των τζιχαντιστών στο τελευταίο βίντεο που έδωσε το Ισλαμικό Κράτος στη δημοσιότητα, έκανε έκκληση για την απελευθέρωση του γιου της την Παρασκευή.


«Ο γιος μου ο Κεντζι δεν είναι εχθρός όσων πιστεύουν στο Ισλάμ. Μπορώ μόνο, σαν μάνα, να προσευχηθώ για την απελευθέρωσή του», είπε με δάκρυα στα μάτια η γυναίκα. «Αν μπορούσα να δώσω τη δική μου ζωή για να απαλευθερωθεί το παιδί μου, θα ήταν μια μικρή μόνο θυσία από μένα», συμπληρώνει.
«Ήθελε απλώς να σώσει το φίλο του. Πάντα πρόσεχε τους πιο αδύναμους, πάντα φρόντιζε τα πιο ανίσχυρα παιδιά», είπε για το γιο της.

«Έφυγε αφήνοντας πίσω του ένα βρέφος και την οικογένειά του. Όταν ρώτησα τη γυναίκα του γιατί πήρε αυτή την απόφαση, εκείνη μου απάντησε ότι έπρεπε να κάνει ό,τι περνούσε από το χέρι του για να σώσει τον φίλο του και ότι ήταν κάτι πολύ σημαντικό για αυτόν», πρόσθεσε συγκλονισμένη.

Σε βίντεο που έδωσαν την Τρίτη στην δημοσιότητα οι τζιχαντιστές ζητούσαν 200 εκατ. δολάρια ως λίτρα από την ιαπωνική κυβέρνηση, ώστε να μην αποκεφαλίσουν δύο Ιάπωνες δημοσιογράφους, τον Κεντζι Γκοτο και τον Χαρούνα Γιουκάβα, που κρατούν ομήρους. Η προθεσμία που έδωσαν ήταν 72 ώρες.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας, Φούμιο Κισίντα, δήλωσε ότι η χώρα κάνει ό,τι είναι δυνατό για την ασφαλή και άμεση απελευθέρωση δύο Ιαπώνων. Ο ίδιος τόνισε ωστόσο ότι η στάση του Τόκιο δεν πρόκειται να αλλάξει και ότι η χώρα του δεν θα ενδώσει στην τρομοκρατία.

Advertisement 4

Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.


Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.





Κανοντας μια δωρεά συνεισφέρεις και εσυ στην προσπάθεια μας,
να συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε τις
υπηρεσίες μας.