Advertisement 1

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Η Κροατία διαγράφει τα χρέη φτωχών πολιτών

Σε δημόσιο και ορισμένες τράπεζες και τηλεπικοινωνιακές εταιρίες.....


Συμφωνία για τη διαγραφή των χρεών φτωχών πολιτών υπέγραψαν οκτώ τράπεζες και τρεις τηλεπικοινωνιακές εταιρείες στην Κροατία. Είχε προηγηθεί σχετική απόφαση από φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και δημόσιες
επιχειρήσεις της χώρας.

Οι συμφωνίες για διαγραφή χρεών έγιναν αρχικά με τους δημάρχους του Ζάγκρεμπ, της Ριέκα, του Σπλιτ και του Όσιγιεκ, ενώ η υπουργός Κοινωνικής Πολιτικής και Νεολαίας της Κροατίας, Μιλάνκα Όπασιτς, ανέφερε ότι όλες οι πόλεις και οι δήμοι είναι ενεργά συνδεδεμένοι με τη συμφωνία. 
«Η κυβέρνηση κάλεσε όλες τις πόλεις και τους δήμους να συμμετάσχουν στη συμφωνία, όμως δεν μπορεί να τους αναγκάσει να διαγράψουν μέρος των χρεών (των φτωχών πολιτών) που ανήκουν στην αρμοδιότητά τους» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.   Ακολουθούν τώρα οι τράπεζες Zagrebacka Banka, OTP bank, Hypo Alpe Adria Bank, Raiffeisenbank Austria, Privredna Banka Zagreb, Erste & Steiermaerkische Bank, Sberbank και Societe Generale-Splitska Banka, και οι εταιρίες τηλεπικοινωνιών Vipnet, Tele2 και Croatian Telecom.

Το ανώτατο όριο για τη διαγραφή χρεών σε τηλεπικοινωνιακούς παρόχους και δημόσιες επιχειρήσεις είναι 10.000 και 25.000 κούνα (περίπου 1.300 και 3.250 ευρώ) και , αντίστοιχα. Το συνολικό χρέος των πολιτών που καλύπτει η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα είναι μέχρι 2,1 δισ. κούνα, σύμφωνα με το Reuters. 

Πηγή: www.lifo.gr

Advertisement 4

Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.


Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.





Κανοντας μια δωρεά συνεισφέρεις και εσυ στην προσπάθεια μας,
να συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε τις
υπηρεσίες μας.