Advertisement 1

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

«ΠΙΟ ΦΘΗΝΟ ΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ» Λαφαζάνης: Θα σταματήσει κάθε ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

Tη διακοπή κάθε ιδιωτικοποίησης στη ΔΕΗ και τον ΑΔΜΗΕ (Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) προανήγγειλε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Λαφαζάνης: Θα σταματήσει κάθε ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ 
Όπως διευκρίνισε, μιλώντας στo Mega, η ΔΕΗ, θα επανέλθει στο δημόσιο ως δημόσια επιχείρηση που θα λειτουργεί προς όφελος
της ανάπτυξης με κριτήρια αποκλειστικά παραγωγικά και περιβαλλοντικα. «Θα είναι μία καινούργια ΔΕΗ που θα βοηθήσει σημαντικά την ανάγκη να προχωρήσει η χώρα σε παραγωγική ανασυγκρότηση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λαφαζάνης.

Σε ερώτηση τι θα γίνει με τα έσοδα από την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας που είχαν συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του 2015, υπενθύμισε ότι πολλές άλλες ιδιωτικοποιήσεις έχουν ναυαγήσει και ότι στον προϋπολογισμό γράφονται διάφορα κονδύλια που τελικά δεν εισπράττονται.
«Το θέμα δεν είναι πουλήσουμε τη ΔΕΗ για να βάλουμε κάτι στον προϋπολογισμό, γιατί αυτά τα εσοδα τα πληρώνουμε ακριβά» τόνισε ο κ. Λαφαζάνης και προανήγγειλε την άμεση έναρξη του προγράμματος για τη χορήγηση δωρεάν ρεύματος στους αναξιοπαθούντες. «Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το ρεύμα πιο φθηνό για να τονώσουμε την ανταγωνιστικότητα και να βοηθήσουμε τα νοικοκυριά» πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης σε άλλη συνέντευξη στον ΣΚΑΙ.

Σε ερώτηση αν αυτές οι εξαγγελίες πρόκειται να προκαλέσουν προβλήματα στις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους, ο υπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση λογοδοτεί μόνο στον ελληνικό λαό χάρη στους αγώνες και την ψήφο του οποίου εξελέγη.

Advertisement 4

Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.


Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.





Κανοντας μια δωρεά συνεισφέρεις και εσυ στην προσπάθεια μας,
να συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε τις
υπηρεσίες μας.