Advertisement 1

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

'Σφράγισαν' τρία κινέζικα καταστήματα στην Αλεξ/πολη.

www.e-evros.gr
Το πρωί του Σαββάτου 18 Ιανουαρίου αστυνομικοί υπάλληλοι και ελεγκτές του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος προχώρησαν στην σφράγισμα τριών καταστημάτων κινέζικων προϊόντων στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης για εκτεταμένη φοροδιαφυγή.

Τον τελευταίο μήνα υπήρξε έντονη κινητικότητα για ζητήματα παράνομης
δραστηριότητας, καθώς μετά από καταγγελίες πολιτών και καταστηματαρχών η ηγεσία των εμπόρων της πόλης προώθησε το σύνολο των θεμάτων στα αρμόδια Υπουργεία Οικονομικών & Δικαιοσύνης.

Η Κεντρική Υπηρεσία του ΣΔΟΕ διαβίβασε τις πληροφορίες για εκτεταμένη φοροδιαφυγή σε τρία Κινέζικα καταστήματα στην Αλεξανδρούπολη στην Περιφερειακή της Διεύθυνση προκειμένου να καλέσει τους νόμιμους εκπροσώπους αυτών να υποβάλλουν τις απόψεις τους και να προχωρήσει στις προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

Αρχές της εβδομάδος εκδόθηκαν οι αντίστοιχες καταλογιστικές πράξεις, το ύψος των προστίμων και οι αποφάσεις για προσωρινή απαγόρευση άσκησης επιχειρηματικής δραστηριότητας και στα τρία ελεγχόμενα καταστήματα και κοινοποιήθηκαν στους νόμιμους εκπροσώπους.

Την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου, ο Αξιωματικός Υπηρεσίας του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξανδρούπολης παρέλαβε σήμα από το Υπουργείο Οικονομικών για την εκτέλεση της απόφασης για σφράγιση 2 Κινέζικων καταστημάτων επί της οδού 14ης Μαΐου και 1 επί της Βενιζέλου.

Την επομένη πραγματοποιήθηκε το προσωρινό και έως τις 6 Φεβρουαρίου σφράγισμα των 3 καταστημάτων από υπαλλήλους του ΣΔΟΕ παρουσία αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης όπου τοποθετήθηκαν νέες κλειδαριές ασφαλείας στις εισόδους των καταστημάτων (1 κλειδί κράτησε το ΣΔΟΕ και ένα ο ιδιοκτήτης).

Στην περίπτωση υποτροπής στο μέλλον, η τυχόν επιβαλλόμενη απαγόρευση άσκησης της επιχειρηματικής δραστηριότητας θα έχει οριστικό χαρακτήρα.

Κάτι αλλάζει στο τοπίο της αγοράς της Αλεξανδρούπολης καθώς διαφαίνεται έντονα η προσπάθεια καταπολέμησης της παράνομης δραστηριότητας και διαφύλαξης του ανταγωνισμού ενώ η αθόρυβη και μεθοδική συνεργασία του Εμπορικού Συλλόγου με τις αρμόδιες αρχές δείχνει να έχει αποτελέσματα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο άμεσο μέλλον θα ακολουθήσουν και άλλες επιχειρήσεις ενάντια στο παρεμπόριο, λαθρεμπόριο και την διακίνηση «μαϊμού» προϊόντων.

Advertisement 4

Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.


Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.





Κανοντας μια δωρεά συνεισφέρεις και εσυ στην προσπάθεια μας,
να συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε τις
υπηρεσίες μας.