Advertisement 1

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Ούτε ίχνος των 12 Τούρκων που χάθηκαν στον Έβρο

πηγη
Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκαν οι έρευνες, στην περιοχή μεταξύ Ορμενίου και Δικαίων Έβρου, για τους δώδεκα Τούρκους τουρίστες που κάλεσαν, την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου, τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης «112» ζητώντας βοήθεια.
Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν, με όλα τα αναγκαία μέσα, σε στεριά και στον ποταμό
Έβρο,

χωρίς να βρεθεί κάποιο ίχνος τους. Οπως έγινε γνωστό από τις Αρχές δεν υπήρξε άλλη επικοινωνία με τους 12 αλλοδαπούς και το πιο πιθανό είναι ότι τελικά βρήκαν τον προσανατολισμό τους, χωρίς να ειδοποιήσουν ότι ότι δεν χρειάζονται βοήθεια.
Να σημειωθεί, ότι οι τουρίστες αναζητούνταν από την Παρασκευή και μέχρι το Σάββατο το μεσημέρι σε ορεινή περιοχή της Πιερίας, λόγω λάθους που έγινε κατά την αναζήτηση του σήματος εξαιτίας αντανάκλασης.
Σύμφωνα μ ετον Ελεύθερο Βήμα, ένα λάθος του ΟΤΕ οδήγη­σε στην εκτίμηση ότι το σήμα εντοπισμού της κλήσης έκτα­κτης ανάγκης στον ευρωπαϊ­κό αριθμό «112», προερχόταν από τα Πιέρια Όρη και έτσι βρέθηκαν εκει δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυρο­σβεστικής να ψάχνουν για να διασώσουν 12 αυτοαποκα­λούμενους «Τούρκους» που κάλεσαν τον αριθμό. 
Τελικά και παρά την πο­λύωρη προσπάθεια των δυ­νάμεων διάσωσης να εντο­πίσουν τους αγνοούμενους στην περιοχή, ο ΟΤΕ κατέληξε πως είχε κάνει λάθος και πως το σήμα προέρχεται από τον Έβρο! 
Αμεσως ακυρώθηκε η επι­χείρηση διάσωσης στα Πιέρια και διεξάγεται νέα, στον Έβρο , ενώ σύμφωνα με πληροφο­ρίες από αστυνομικές πηγές η ΕΛ.ΑΣ. εκτιμά ότι πρόκει­ται για δουλεμπόρους μαζί με παρανομους μετανάστες, που κατά τη συνήθη πρακτι­κή τους καλούν σε αυτόν τον αριθμό για να δηλώσουν το σημείο που έχουν «χαθεί» ή έχουν ναυαγήσει. 
Η αρχική είδηση εκτός από τα ελληνικά ΜΜΕ έκανε όπως ήταν φυσικό το γύρο και στα τουρκικά : Σε είδηση που αναρτήθηκε στην ιστο­σελίδα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Anadolu, με τον τίτλο «Τούρκοι ορειβάτες χά­θηκαν στην Ελλάδα», αναφέ­ρεται ότι στα Πιέρια Όρη, στη Βόρεια Ελλάδα, έγινε γνωστό ότι χάθηκαν 12 Τούρκοι ορει­βάτες. 
Σύμφωνα με - λάθος τε­λικά - πληροφορίες που επικαλείται, οι 12 Τούρκοι ορειβάτες αναζήτησαν τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112, είπαν ότι χάθη­καν και ζήτησαν βοήθεια.και άρχισαν οι εργασίες για τη δι­άσωσή τους. 
Και συνεχίζει το τηλεγρά­φημα του Ανατολού: Η Πυρο­σβεστική Υπηρεσία της Κα­τερίνης, που βρίσκεται κοντά στην ορεινή περιοχή, ανακοί­νωσε ότι η επείγουσα έκκλη­ση για βοήθεια, προήλθε περί­που 20 χλμ από κατοικημένη περιοχή βορειοδυτικά και από ορεινή περιοχή. Αρμόδιοι είπαν ότι οι Τούρκοι ορειβά­τες δεν αντιμετωπίζουν κά­ποιο πρόβλημα υγείας και ότι οι εργασίες συνεχίζονται

Advertisement 4

Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.


Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.





Κανοντας μια δωρεά συνεισφέρεις και εσυ στην προσπάθεια μας,
να συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε τις
υπηρεσίες μας.