Advertisement 1

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Πολλά είναι τα περιστατικά κλοπών και διαρρήξεων που καταγράφονται τον τελευταίο καιρό στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης.

Στα 'χέρια" μας ήρθε ένα συγκλονιστικό video, στο οποίο αποτυπώνεται η κατάσταση που επικρατεί σε ένα σπίτι μετά από διάρρηξη.

Η λήψη του video έγινε σε τριώροφη κατοικία
στον οικισμό του Μαϊστρου με τους δράστες να έχουν κάνει "γυαλιά - καρφιά"  και τους τρεις ορόφους. Οι δράστες εκτιμάται ότι εισήλθαν στην οικία από την κύρια είσοδο κανονικά παρά το γεγονός ότι φυλάσσεται  από λυκόσκυλο, το οποίο προφανώς παραπλάνησαν.

Οι διαρρήκτες αφαίρεσαν 1 laptop,  μια μονάδα Η/Υ, 2.000 ευρώ αλλά και παπούτσια, μανικετόκουμπα, ρολόι κ.ά. Μάλιστα η μονάδα του Η/Υ φαίνεται ότι  τους έπεσε στο πεζοδρόμιο πιθανόν λόγω της καταδίωξης από το λυκόσκυλο, καθώς υπήρχαν ίχνη από τα καπάκια του υπολογιστή.

Εκτός από την αναστάτωση και το ανακάτεμα ρούχων και αντικειμένων, όπως φαίνεται και στο video που ακολουθεί, ευτυχώς οι δράστες δεν προκάλεσαν υλικές ζημιές στο οίκημα.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι πέραν των γνωστών τρόπων παρακολούθησης των κατοίκων, τα τελευταία κρούσματα διαρρήξεων δείχνουν ότι πλέον οι δράστες χρησιμοποιούν και άλλες μεθόδους.

- Χτυπούν κουδούνια και αν δεν απαντά ο ένοικος, τότε διαπράττουν τη διάρρηξη. Σε περίπτωση που απαντά, τότε ζητούν κάποιο τυχαίο πρόσωπο.

- Υπάρχουν ομάδες "ανίχνευσης". Σε περίπτωση που δείτε στα κουδούνια σας κάπιο περίεργο σύμβολο ή ακόμα και κάποιου είδους φθορά, τότε να είστε ιδιαίτερα "υποψιασμένοι".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Advertisement 4

Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.


Πατήστε στο Donate και αποστείλετε τη δωρεά σας.





Κανοντας μια δωρεά συνεισφέρεις και εσυ στην προσπάθεια μας,
να συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε τις
υπηρεσίες μας.